Smiřice – N. Město 2:2, PK 2:4
„V prvním poločase jsme si vytvořili pár šancí, ale nepotkali jsme střeleckou formu a něco pochytal domácí gólman. Smiřice po ojedinělém útoku stanovily skóre prvního poločasu na 1:0. Druhý poločas se hrál na půlce domácích a přišly i naše šance. Po centru Srubjana vyrovnal hlavou Voráček a po kolmici na Čopíka byla nařízena penalta za jeho stažení, kterou proměnil Pavel Zákravský. Zápas jsme měli pod kontrolou až do 93. minuty, kdy po nedorozumění brankáře s obranou domácí vyrovnali. V penaltách  jsme byli přesnější a postoupili do dalšího kola, ve kterém se utkáme za týden s Úpicí," shrnul utkání Pavel Zelený, vedoucí novoměstského mužstva.
Fakta – branky: Čížek, Melichárek – Voráček, P. Zákravský z pen. Rozhodčí: Janeček. Poločas: 1:0. Sestava Nového Města nad Metují: Maur – Vítek, P. Zákravský, Vít, Vávra (75. Lelek) – Darebník, Růžička,  Srubjan, L. Zákravský – Čopík (85. A. Darebník),Voráček.

Hronov – Police n. Met. 2:1
První čtvrt hodina byla oboustranně opatrná, domácí očekávali tlak soupeře, ten ale nepřišel. Otěží se tak chopili domácí, kteří šli také ve 25. min. do vedení 1:0. Po vedoucí brance se Hronovští uklidnili a předváděli útočný fotbal s mnoha šancemi. Přesto se skóre už do půle neměnilo.
Po změně stran začali aktivněji hosté, kteří na deset minut uvěznili Hronov v jeho vápně. Poté se opět hra vyrovnala a do 80. minuty si domácí vypracovali několik velmi dobrých šancí.  Ty však Hronovští nevyužili, a tak přišel v 82. min. trest. Po chybě domácího obránce Poličtí srovnávají na 1:1. Domácí to však nepoložilo, zesílili tlak a v 90. min. dostali výhodu pokutového kopu, kterou zužitkovali v postup do dalšího kola.
Fakta – branky: Kubeček, Rojšl – Bergman. Rozhodčí: Nožka. Poločas: 1:0 Sestavy – Hronov: Nyklíček –  Mir. Ansorge, Zita, Štelzig, Polomský – Ma. Ansorge, Franců, Šrajbr, Danihel – Kubeček, Rojšl. Police nad Metují: Vlček – Hejnyš, Pavlů, Hauschke, Kollert – Seidlman, Jandík, Mucha, Klapkovský (60. Pataki), Panny – Valtera (65. Bergman).

Provodov – Ohnišov 9:6
Hned ve 3. min. se uvolnil Eimer, předložil Kunešovi, který přesnou ranou ze dvou metrů otevřel skóre – 1:0. V 11. min. po souhře Pařízka s Mackem zvyšoval Kuneš už na 2:0. Bývalý náchodský trenér byl při střelecké chuti a za dalších šest minut zkompletoval hattrick – 3:0. Poté o sobě dali vědět i hosté, konkrétně Nožka, který nejprve ve 21. a poté hned ve 23. min. vrátil Ohnišov zpět do hry – 3:2. Domácí se však mohli spolehnout na Kuneše, který jim ve 37. min. vrátil dvoubrankový náskok – 4:2. S tím se ale nesmířil hostující Nožka, který vzápětí opět snižuje – 4:3. Tři minuty před poločasem Bensch z penalty dává pátý provodovský gól a bláznivý poločasový výsledek upravuje na 6:3 Müller.
V 52. min. se zrodil další čtyřgólový střelec. Po domácím Kunešovi zaznamenal svou čtvrtou branku v utkání ohnišovský Nožka – 6:4. Na 7:4 zvyšoval v 58. min. Macek, aby hosté o dvě minuty později opět kontrovali – 7:5. Čtvrt hodiny před koncem utkání to byl znovu Macek, jenž zvyšoval už na 8:5 a tentýž hráč přidal v 88. min. i devátý provodovský gól. Na konečných 9:6 uzavírají hosté prakticky vzápětí.
Richard Berger, předseda oddílu: „Bylo vidět, že tento zápas byl první ostrý v sezoně. Soupeři jsme sice nastříleli devět branek, ale šest inkasovaných gólů z protiútoků je špatná vizitka naší defenzivy. V každém případě smekám klobouk před oběma týmy i diváky, kteří si našli v tomto nesnesitelném vedru cestu do Provodova."
Fakta – branky: Kuneš 4, Macek 3, Bensch, Müller – Nožka 4, Macháček, Krpata. Rozhodčí: Buchta. Poločas: 6:3. Sestava Provodova: Swaczyna – Výborný, Pfeifer, Bensch, Bek – Pařízek, Kuneš, Müller (65. Voborník), Zelený – Macek, Eimer (13. Zítko, 60. Samko).

Machov – Červ. Kostelec 0:5
Favorit neponechal v Machově nic náhodě a už v prvním poločase si vypracoval rozhodující náskok. Po změně stran hosté zápas hlídali a přidali ještě dvě branky.
Pavel Martinec, sekretář Machova: „Soupeř byl lepší, běhavější a trestal naše chyby. Vyhrál zcela zaslouženě."
Petr Zieris, trenér Červeného Kostelce: „Zápas jsme zaslouženě vyhráli, soupeře jsme do žádných větších šancí nepustili."
Fakta – branky: D. Hlava 2, Trudič, Bárta, L. Hlava. Poločas: 0:3.  Sestavy – Machov: Teichmann – Tichý, Purtig, Šolín, Středa – R. Čech, Kubeček, Zima, Jakub Purtig (50. Šváb) – Svatoš (40. Martin), Martinec. Červený Kostelec: Vejrek – Fireš (46. Vejman), Bárta, Rudolf (60. Fiala), D. Hlava – Kováčik (55. Barták), L. Hlava, Petrů, Martínek – Trudič, Koval.

Žacléř – Broumov 3:4
V Žacléři se hrálo utkání, ve kterém měl Broumov od začátku převahu, jenže mu to nakonec na postup málem nestačilo. Domácí se totiž trefovali z ojedinělých protiútoků.
Už ve 23. min. domácí vyšachovali broumovskou obranu a vedli 1:0. O deset minut později se povedla hostujícímu Jarošovi pěkná otočka ve vápně a jeho střela placírkou znamenala vyrovnání na 1:1. Minutu před koncem prvního poločasu Růžička z dálky krásnou střelou upravil na poločasových 1:2.
Na 3:1 pro Broumovu upravoval krátce po přestávce Soumar, který vrátil do sítě brankářem vyražený míč. O šest minut později se ale opět domácím povedl rychlý přechod do útoku a bylo to 2:3. V 65. min. Broumov zvýšil na 4:2, ale krátce na to z protiútoku domácí snížili na konečných 3:4.
Fakta – branky Broumova: Jaroš, Růžička, Soumar, Kotyza. Rozhodčí: Klečka. Poločas: 1:2. Sestava Broumova: Dvořáček – Beran, Růžička, Michálek (69. Svoboda), Schubert – Novák (46. Soumar), Kuru, Šimon, Němeček (60. Gago) – Jaroš, Semerák (55. Kotyza).

Příští kolo Poháru KFS
So, 3. srpna: Hronov –  Broumov (17.30). Ne, 4. srpna: Černíkovice – Jaroměř (17.30), Nové Město nad Metují – Úpice (17.30), Provodov – Červený Kostelec (18.00). (mr)