Ten naznačil své ambice a do jarní části půjde ze sedmé pozice a s velmi dobrým vkladem 26 bodů. „Myslím si, že v našich silách bylo uhrát o nějakých pět až šest bodů více," je přesvědčen Richard Berger, asistent provodovského trenéra.

Je sedmé místo a šestadvacet bodů to, co jste si před sezónou jako nováček představovali?
Před sezónou jsme si dávali za cíl, pohybovat se v klidném středu tabulky, což se nám podařilo. Takže cíl mužstvo splnilo. Přesto si myslím, že v našich silách bylo uhrát o nějakých pět až šest bodů více, což by nás posouvalo na přední příčky.

Jak velký je rozdíl mezi I. B a I. A třídou?
Samozřejmě rozdíl mezi soutěžemi je, i když přední týmy I. B třídy mají svou kvalitu. Ale v rychlosti a v technice hráčů je rozdíl znatelný.

V I. B třídě jste často hráli proti zataženým obranám, nyní s vámi už většina soupeřů hraje vyrovnané partie a ne vždy to pro vás dopadlo nejlépe. Kde Provodov na podzim nejvíce tlačila bota?
I. A třída je hrozně vyrovnaná soutěž a kromě posledního Dvora Králové B si dovoluji tvrdit, že ostatních patnáct celků je vyrovnaných a opravdu může každý porazit každého. Bota nás až tak netlačila, nepovedly se nám dvě utkání s mužstvy ze spodku tabulky v Častolovicích a v Třebechovicích. Jinak třináct utkání bylo kvalitních a měli jsme fanouškům co nabídnout. Svědčí o tom i celkové skóre 34:21 v náš prospěch.

V Provodově byla fluktuace hráčů na denním pořádku, nyní se už ta situace ustálila. Přesto, plánujete během zimní pauzy nějaké změny v kádru?
Teď v listopadu je ještě brzy na přemýšlení o nějakých změnách. Mužstvo je stabilizované, i když nějakého bijce bychom do útoku přivítali.
Závěrem chci poděkovat výboru Sokola Provodov, sponzorům, fanouškům a hráčům.Vše nejlepší do Nového roku přejeme i redakci Náchodského deníku. Na jaře ve zdraví nashle. (mr)