KRAJSKÝ PŘEBOR

Nový Bydžov B - Jaroměř 2:3 (1:0). Na umělé trávě v Chudonicích se hrálo za mrazu a silného větru. Od začátku utkání měla častěji míč v držení Jaroměř. První střelu na branku vyslal ve 13. min. hostující Škoda, ale mířil nad. Ve 33. min. si Holub narazil na vápně se Škodou a dostal se před brankáře. Ten ale dokázal Holubův oblouček vyrazit nad branku. Ve 40. min. zaváhal v obraně Kučera a nakonec ve vápně fauloval. Domácí Doseděl penaltu proměnil 1:0.

Po změně stran v 51. min. pronikl zleva do vápna Jaroměře Fiala a Svoboda ho fauloval. Doseděl proměnil i druhou penaltu 2:0. V 52. min. při závaru ve vápně domácích se dostal míč ke Škodovi, a ten ho umístil k tyči 2:1. Po hodině hry zlikvidoval Klofanda gólovou šanci domácích. V 69. min. si po Michálkově přihrávce připravil míč ke střele Strakatý a ranou z 20 metrů vyrovnal 2:2. Deset minut před koncem zahrál Ruprich rohový kop a Ponikelský skluzem rozhodl 2:3.

I. B TŘÍDA, SKUPINA A

Nové Město nad Metují - Libáň 5:0 (2:0). Úvodní kolo jarní sezóny se v Novém Městě nad Metují odehrálo za mrazivého a větrného počasí. Prvních deset minut bylo z obou stran hodně nervózních. Po čtvrt hodině se domácí přece jen zahřáli na provozní teplotu a převzali iniciativu. Počáteční střelecké pokusy však úspěch nepřinesly. Až v 18. min. si na kolmou přihrávku naběhl Darebník a křížnou střelou otevřel skóre utkání 1:0. Další příležitost ke skórování měli domácí ve 25. min., když po akci Čopíka střílel T. Zákravský, jeho pokus však skončil vedle. Ve 38. min. se do gólové šance dostal Čopík, ale brankáře nepřekonal. Pět minut před přestávkou zabojoval Růžička, po souboji s brankářem se míč dostal k Darebníkovi a ten lobem do prázdné branky zvýšil na poločasových 2:0.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s větším nasazením, ale jejich akce postrádaly zakončení. Domácí naopak využívali odkryté obrany Libáně k rychlým protiútokům. V 50. min. si na dlouhý pas naběhl Lelek, přetlačil obránce, ale v tísni dal vedle. O tři minuty později využil T. Zákravský špatné rozehrávky hostí, přešel přes tři obránce, ale jeho střela skončila vedle. Po hodině hry měl další gólovou šanci Darebník, první střelu dokázal brankář vyrazit a následná hlavička skončila těsně nad. V 70. min. vzal hostům veškeré naděje na úspěch T. Zákravský, který střelou z hranice vápna dal třetí gól 3:0. V 76. min. narazil na vápně Čopík Lelkovi a ten technickou střelou zvýšil už na 4:0. Další pohroma pro hosty přišla v 78. min., když obraně unikl Čopík a své sólo proměnil v pátý domácí gól 5:0. Ještě v 80. min. mohl skórovat Lelek, jeho střelu po úniku však zastavila tyč.

Sestava N. Města: Maur - Zelený, Kálmán, P. Zákravský, Vávra - Darebník (73. Vítek), T. Zákravský, Valášek (63. Mervart), Klikar (43. Lelek) Růžička, Čopík (80. Sýkora).

NOVOMĚSTSKÝ záložník Lelek posílá míč do sítě nad bezmocně ležícím brankářem Libáně.