Na něj nebudou vzpomínat rádi fotbalisté Dolan, kteří doma inkasovali sedm branek od Teplic nad Metují. Stejnou porci obdržených branek vyfasovali v domácím prostředí rovněž hráči Zábrodí. V souboji titánů pak Hejtmánkovice vezou tři body z Hronova.

Velichovky – Stárkov 1:0

Na úvod nové sezóny přijel do Velichovek nováček ze Stárkova a domácí hráči s ním svedli tuhou fotbalovou bitvu. Domácí byli lepší v kombinaci, která se jim poměrně dařila, hosté spoléhali spíše na jednoduchou hru s rychlým protiútokem. Velichovky se dostávaly k ohrožení branky častěji, ale svoji mírnou převahu nezužitkovaly. Jediný gól tak přišel v úvodu druhé půle. Standardní situaci zahrával Kašpar a Vít přesnou hlavičkou nedal hostujícímu brankáři šanci. Jenže krátce na to mohlo být vyrovnáno, rychlý brejk středem hřiště zastavil včasným zákrokem až domácí brankář. Do 58. minuty se hrálo velice slušné, nijak nekouskované, plynulé utkání. Pak se vývoj hry trochu zvrtl, a to hlavně vinou dvou červených karet. Závěr si už domácí pohlídali, měli i jednu šanci k navýšení skóre, na druhé straně domácí obrana působila spolehlivě a nepustila hosty do závěrečného tlaku.

Fakta – branka: 58. Vít. Rozhodčí: Saučuk – Vacek, Vančák. ŽK: 1:1. ČK: 1:1 (58. Vít – 74. Gorgán). Diváci: 50. Poločas: 0:0.

Velká Jesenice – Mezilesí 5:0

Úvodní utkání nové sezóny začalo množstvím nepřesností zejména v rozehrávce u obou týmů. Lépe přesto zahájili domácí, kteří se ujeli v 9. minutě vedení, když se excelentně provedeným trestným kopem prosadil kanonýr Paďour – 1:0. Hosté mohli vyrovnat ve 20. minutě Otmanem, který trefil pouze tyč. Ve 25. minutě Čermák z výhodné pozice neprostřelil gólmana hostí, ale o chvíli později po samostatné akci si už počínal přesněji a zvýšil na 2:0. Hosté mohli ještě ve 32. minutě snížit Vaňkem, ale ten neprostřelil obranný val domácích. Na začátku druhé půle Paďour ze 40 metrů přeloboval brankáře hostí a prakticky rozhodl zápas – 3:0. Další branky mohli přidat Čermák, který nastřelil tyč, i Paďour, jenž nedokázal trefit prázdnou branku. V závěrečné čtvrt hodině se ale přece jen ještě trefili Kožený a Hlávko, a tak domácí zvítězili zaslouženě 5:0.

Fakta – branky: 9. a 46. Paďour, 30. Čermák, 75. Kožený, 85. Hlávko. Rozhodčí: Hampl – Hummler, Melichar. ŽK: 0:3. Diváci: 100. Poločas: 2:0.

Dolany – Teplice nad Metují 3:7

V utkání bohatém na branky byla znát domácí nerozehranost. Zato hosté hráli pohledný fotbal a skóre s přispěním domácích pohodlně navyšovali. Po přestávce to už bylo pouze o tom, jak vysoké bude skóre.

Fakta – branky: 61. a 77. (z pen.) Ulrych, 86. Tokar – 13. Černohlávek, 15. a 55. Fichtner, 35. a 85. Řeháček, 45. Kalaš, 60. Hejnyš. Rozhodčí: Bouz – Tůma. ŽK: 0:0. Diváci: 50. Poločas: 0:4.

Červený Kostelec B – Meziměstí 3:3

Zajímavé utkání se hrálo v nedělním dopoledni v Červeném Kostelci. Zajímavé bylo nejen v tom, že hosté dali všechny tři branky z pokutových kopů, ale rovněž v tom, že za domácí se trefoval pouze jediný hráč. Smutným hrdinou zápasu se stal domácí Tomáš Štěpánský, po jehož zákroku ve vápně se ve 23. minutě kopal proti Kostelci první pokutový kop. Kromě toho, že jej hostující Mucha proměnil a snížil v té době na 2:1, viděl Štěpánský první žlutou kartu. Po půl hodině hry Mucha proměnil i svůj druhý pokutový kop a srovnal na poločasových 2:2. V 73. minutě ale zkompletoval domácí Svoboda hattrick a opět převážil misky vah na kosteleckou stranu. Jenže přišla 87. minuta a další penaltový faul Štěpánského, který navíc sudí ocenil druhou žlutou kartou pro viníka a tedy i vyloučením. A protože už nebyl v hostujícím dresu na hřišti Mucha, postavil se k penaltě Šprinc a rovněž nezaváhal – 3:3.

Fakta – branky: 13., 20. a 73. Svoboda – 23. a 31. Mucha (obě z pen.), 87. Šprinc (z pen.). Rozhodčí: Tůma – Bouz. ŽK: 3:3. ČK: 1:0 (87. Štěpánský). Diváci: 57. Poločas: 2:2.

Babí – Machov 3:2

Na Babí se servíroval na úvodní kolo velmi zajímavý a pohledný fotbal, v němž měli v první půli mírně navrch domácí. Ti také svou optickou převahu dokázali brankově vyjádřit. Bezbrankovým stavem pohnul už po půl hodiny hry proměněným pokutovým kopem Hynek a na poločasových 2:0 upravoval těsně před přestávkou Bryksi. Po změně stran se obraz hry otočil a za delší konec provazu začali tahat hostující fotbalisté. Po hodině hry snížil Scholz na 2:1 a o deset minut později srovnal stav utkání na 2:2 Martinec. Štěstí se ale nakonec přiklonilo k domácím fotbalistům, kteří v 90. minutě Schrötterem rozhodli o svém šťastném vítězství 3:2.

Fakta – branky: 33. Hynek (z pen.), 43. Bryksi, 90. Schrötter – 61. Scholz, 70. Martinec. Rozhodčí: Hampl – Prušinovský. ŽK: 1:2. Diváci: 50. Poločas: 2:0.

Hronov – Hejtmánkovice 3:5

Souboj těžkých vah, aneb týmů, které by měly bojovat v popředí tabulky, nabídlo hned úvodní kolo v Hronově, kde domácí fotbalisté hostili Hejtmánkovice.

Lépe vstoupili do utkání domácí, kteří se už po deseti minutách ujali Valterovou trefou vedení 1:0. Zkušení hosté se však nenechali rozhodit, převzali iniciativu a zaveleli k obratu. Na 1:1 vyrovnával ve 25. minutě Strelec a zápas otočil ve 37. minutě M. Harasevič – 1:2. Definitivní rozhodnutí přišlo v závěrečných dvaceti minutách zápasu, kdy přidal svou druhou trefu nejprve M. Harasevič, a o tři minuty později i jeho spoluhráč Strelec – 1:4. Hronov však dokázal odpovědět stejnou mincí, v 78. minutě snižovala na 2:4 nová akvizice v hronovském dresu, Ukrajinec Pylyp, a v 80. minutě vrátil domácí do zápasu Ansorge – 3:4. Poslední slovo měl však hostující Jirman, jenž v 83. minutě uzavřel na konečných 3:5.

akta – branky: 10. Valtera, 78. Pylyp, 80. Ansorge – 25. a 73. Strelec, 37. a 70. M. Harasevič, 83. Jirman. Rozhodčí: Schärfer – Saučuk, Tůma. ŽK: 2:2. Diváci: 54. Poločas: 1:2.

Zábrodí – Velké Poříčí B 0:7

Hodně omlazený celek Zábrodí nestačil na poříčskou rezervu, která o osudu zápasu rozhodla už v první půli. Na úvodní branku se na Zábrodí čekalo jen do 12. minuty, kdy se prosadil Son. Tentýž hráč navíc přidal o tři minuty později svou druhou trefu – 2:0. Koncert hostů pokračoval i ve zbytku první půle. Na 3:0 upravoval Lupínek a ve 38. minutě zkompletoval hattrick Son – 0:4. Hosté však ještě neměli dost a krátce před poločasem zvyšovali Vítem a Goisem na 0:6. Po změně stran sundalo Poříčí nohu z plynu, hra upadla do průměru, a tak hrstka diváků viděla už jen jedinou branku. Tu měl na svědomí po hodině hry hostující Hloušek, jenž tak uzavřel na konečných 0:7.

Fakta – branky: 12., 15. a 38. Son, 23. Lupínek, 41. Vít, 45. Gois, 60. Hloušek. Rozhodčí: Bárta – Škoda. ŽK: 1:2. Diváci: 150. Poločas: 0:6.

STŘÍPKY A ZAJÍMAVOSTI

Nováček sahal po bodu, nakonec se ale vrací s prázdnou

Velichovky – Nováček Jopeco Okresního přeboru mužů, Stárkov, zajížděl v úvodním kole do Velichovek, kde nedal domácím nic zadarmo. Bohužel však neubránil standardní situaci v 58. minutě, díky níž Velichovky vstřelily jediný gól na branky chudého zápasu.

Červených karet bylo víc než vstřelených branek

Velichovky – Hned dvě červené karty byly k vidění v zápase Velichovek se Stárkovem. První si vykoledoval domácí Vít, který neudržel nervy na uzdě. Podobný „blikanec“ předvedl v 74. minutě i hostující Gorgán. Utkání, ve kterém nakonec padl pouze jeden gól, se tak dohrávalo v deseti na obou stranách.

Kdeže loňské sněhy jsou… Dolany doma inkasovaly tvrdý direkt

Dolany – Kdeže loňské sněhy jsou… Kabinou Dolan se v letní pauze prohnal doslova uragán, což se možná projevilo hned v prvním mistrovském utkání. V zápase bohatém na góly si hosté z Teplic dělali prakticky co chtěli, a tak si nakonec domů odvezli kromě tří bodů i povzbudivou výhru 7:3.

Meziměstí dalo v Kostelci všechny góly z pokutových kopů

Červený Kostelec – Neuvěřitelný příběh se odehrál v nedělním dopoledni v Červeném Kostelci, kde domácí rezerva bojovala o první mistrovské body s Meziměstím. V domácím dresu se mohl doslova přetrhnout autor hattricku Jakub Svoboda, jenže nakonec ho mohl těšit jen bod. To hosté měli situaci se střílením branek podstatně jednodušší, všechny tři totiž dali z penalt.