V I. A třídě máte za sebou nováčkovskou sezónu. Jak jste s ní spokojen ať už po stránce herního projevu, tak při pohledu na konečnou tabulku?
Spokojenost je jak s umístěním, tak s herním projevem. Během sezóny jsme nechali hrát prakticky všechny dorostence i širší kádr áčka, který tak měl pravidelnou herní praxi. Výsledkově jsme utrpěli tím, že polovina hráčů béčka byla z různých důvodů převelena do áčka. Někteří si to asi v Náchodě nemyslí, ale nebýt béčka, tak áčko možná ani sezónu nedohrálo. A právě tady se ukázalo, jak je potřeba, aby divizní tým měl zálohu. Upřímně, nezažil jsem takovou sezónu, že by bylo tolik zraněných.

Ilustrační foto
Vojnar: Fotbalem se chceme hlavně bavit

Viděl jsem většinu domácích zápasů a nemůžu se ubránit pocitu, že na podzim byl herní projev týmu lepší. Jaký jste z toho měl pocit vy?
Na podzim herní projev byl lepší díky tomu, že jsme měli stabilizovanou sestavu. Prakticky se tam měnilo jen pár míst, a to se hraje jinak, když vazby mezi hráči a spolupráce jsou zautomatizované. Na jaře jsme prakticky nehráli jediný zápas ve stejné sestavě. Stále se to měnilo, hráči se podle potřeby točili na různých postech, a to se prostě někde projevit musí.

Čistě podle vašeho subjektivního dojmu, mohla nepohoda v A-týmu ovlivnit hráče rezervy?
Nemělo by, ale pocitově jsem cítil, že to tak je. Z problémů áčka vznikla v podstatě i nepohoda v celém klubu. Uvidíme, co teď vymyslí vedení, ať už trenérským, tak hráčským obsazením.

Hlavně během jarní části jste dávali stále více příležitost hodně mladým hráčům, jak jste byl s jejich přístupem spokojen?
Toto se těžko hodnotí, protože ti kluci většinou měli už jeden zápas v nohách a nastupovali proti dospělým, pro které to byl jediný a ten hlavní víkendový zápas. Přesto si myslím, že ti kluci obstáli a ukázali, že budoucnost mají. Věřím, že pokud by to byl jejich jediný zápas o víkendu, na který se chystají, jsou schopni v této soutěži obstát. A toto je pro mě důležité, že ta výchova jde správným směrem. Znovu tedy opakuji, že kluci rozhodně nezklamali a jediný, kdo nás přehrával, byly oba postupující týmy.

Ilustrační foto
Klimeš: Chtěli bychom stávající kádr udržet