Na svém hřišti totiž od 14 hodin přivítají celek RMSK Cidlina, který ze druhé příčky dýchá červenokosteleckému tabulkovému lídrovi na krk.

V lepším rozpoložení se aktuálně nachází asi RMSK Cidlina, jež drží šesti-zápasovou vítěznou bilanci, sedmý korálek by hosté určitě rádi přidali právě v Červeném Kostelci.

„Už mě to přestává bavit. Středeční trénink jsme museli zrušit, protože na něj přišli jen tři lidi," říkal naštvaně před důležitým mačem předseda červenokosteleckého fotbalového oddílu Karel Havlíček.

Ten se zároveň podivuje na tím, že právě Kostelec tabulku krajského přeboru vede. „To je výsměch. Hráči vidí, že jim to stačí i bez tréninku. Někteří mají odpolední směnu, což chápu, ale další určitě můžou, ale nepřijdou," pokračuje v ostré palbě do vlastních řad Havlíček.

I přesto neplánují být Červenokostelečtí v neděli zalezlí a vyčkávat, co ukáže soupeř. „Máme to laděné ofenzivně a chceme v tom určitě pokračovat. Otázka je, jak dalece vydržíme fyzicky s týmem, který lépe trénuje. Vstup do sezony měl sice o trochu horší, ale teď si to tam sedlo. Vzhledem k trénovanosti a k základně nahoru rozhodně patří," je přesvědčen předseda kosteleckého oddílu.

Do karet by podle Havlíčka mohl hostům hrát i terén, který je už s blížící se zimou podstatně měkčí. „Měkký terén je pro nás lehké typy ideální," směje se Havlíček, jenž i ve svých sedmačtyřiceti letech patří do základní sestavy Červeného Kostelce. „Soupeř bude hodně naběhaný, terén pro nás starší vzadu nebude ideální, ale snad se s tím popasujeme. Kádr by měl být kompletní, tedy pokud se nic nezmění na pátečním tréninku," dodává Havlíček.

Ten zároveň věří, že si tento atraktivní zápas nenechají ujít věrní fanoušci ani příznivci fotbalu ze širokého okolí. (mr)