Halové turnaje se přitom díky partě nadšenců a trenérů vrací do Náchoda po několika letech a už tento turnaj ukázal, že obnova tradice je dobrým krokem.

Prvního z celkem pěti plánovaných turnajů se v polovině prosince zúčastnilo osm celků. Kromě pořádajícího FK Náchod to ještě byly: MFK Nové Město nad Metují, Sokol Provodov, FK Pardubice, MFK Chrudim, SK Rozkoš Česká Skalice, AP Nysa Klodzko, TJ Dobruška.

Hrací systém zvolili pořadatelé ten nejspravedlivější, když se střetl každý s každým.

První příčku nakonec obsadil FK Pardubice, druzí skončili borci z SK Česká Skalice, kteří jako jediní dokázali zdolat pozdější vítěze, jenže body poztráceli remízami s Novým Městem nad Metují a Klodzkem. Pro třetí místo si dojela právě družina z AP Nysa Klodzko.

Domácí FK Náchod obsadil pěkné čtvrté místo se ztrátou jednoho bodu na medailové umístění.

„O výsledky ale v turnaji nešlo, oceňujeme hlavně přátelskou atmosféru a pozitivní přístup trenérů i nasazení hráčů," dodal k turnaji jeden z jeho organizátorů Ondřej Nejman.

Výsledky byly nakonec až na výjimky vesměs velmi vyrovnané a všichni mladí fotbalisté hráli s maximálním nasazením.

Skvělou atmosféru turnaje dokreslilo solidně zaplněné hlediště tvořené rodiči a příznivci týmů. Po celou dobu turnaje diváci vytvářeli bouřlivou atmosféru, která byla slyšet do širokého okolí haly.

Další turnaje v „Plechárně"
21. 1. ročníky narození 2008
22. 1. ročníky narození 2002
18. 2. ročníky narození 2004
19. 2. ročníky narození 2005