KATEGORIE U10

OFS Náchod – OFS Hradec Králové 0:1. „Hned první utkání proti OFS Hradec Králové bylo naprosto klíčové v celkovém výsledku celé ZHL. Nastoupili jsme s odhodláním soupeře konečně porazit. Bohužel nám chyběla rychlost, dravost a v osobních soubojích jsme ztráceli. Na hráčích bylo vidět, že odehráli v sobotu za své kluby turnaje, a nemohou přeladit na „výběrovou kvalitu" utkání. Díky výbornému brankáři jsme prohráli jen 0:1," vracejí se k prvnímu zápasu náchodští trenéři Tomáš Balucha a Petr Havlík.

OFS Náchod – OFS Rychnov nad Kněžnou 6:4 (Malý 3, Panchartek 2, Hovorka). „Hráči se pomalu probouzeli a hra začínala nabírat na obrátkách, vítězství 6:4 bylo zasloužené," shodují se náchodští trenéři.

OFS Náchod – OFS Jičín 4:2 (Malý 2, Panchartek, Hemelík). „Kvalitní kombinací a zlepšeným pohybem jsme vyhráli 5:2," těšilo trenéry Baluchu a Havlíka.

OFS Náchod – OFS Trutnov 5:2 (Panchartek 3, Vacek, Karel). „Do posledního utkání šli kluci hodně nabuzení, proti OFS Jičín jsme čekali bojovné utkání, ale kluci hráli důrazně. Rychlou kombinací a dobrou poziční hrou jsme soupeře porazili 4:1," dodávají k poslednímu zápasu trenéři OFS Náchod.

Tomáš Balucha a Petr Havlík, trenéři OFS Náchod U10: „V celkovém součtu tří turnajů jsme skončili druzí, bod za OFS Hradec Králové a postoupili jsme do mezikrajského finále, které se sehraje 13. března v Pardubicích. Individuální ocenění, nejlepší brankář, získal náš Joeri Heerkens. Nezbývá, než kluky pochválit, a poděkovat jim za přístup a kvalitní reprezentaci našeho okresu. Postup do finále je jim, a hlavě klubům, které je fotbalově vychovaly, velikou odměnou."

OFS Náchod U10 reprezentovali: Jiří Karel, František Hemelík (oba FK Jaroměř), Lukáš Hovorka, Jonáš Panchartek, Joeri Heerkens (všichni Slovan Broumov), Zdeněk Dubský, Matěj Malý (oba Česká Skalice), Matěj Vacek, Pavel Matoušek (oba Nové Město nad Metují), Miroslav Hlaváček (Police nad Metují).

Konečné pořadí kategorie U10
1. OFS Hradec Králové 9 2 1 56:16 29
2. OFS Náchod 9 1 2 54:25 28
3. OFS Rychnov n. Kn. 4 1 7 34:46 13
4. OFS Jičín 3 2 7 38:57 11
5. OFS Trutnov 2 0 10 25:63 6

KATEGORIE U11

OFS Náchod – OFS Hradec Králové 1:1 (Škodová). „V prvním zápase jsme narazili na soka z OFS Hradec Králové a spravedlivou remízou 1:1 ho udrželi v tabulce za námi," těšilo náchodské trenéry Dudka a Krombholze.

OFS Náchod – OFS Rychnov nad Kněžnou 2:3 (Skalický, Škodová). „Ve druhém utkání přišel šok a prohra s celkem z Rychnova nad Kněžnou 2:3. Je třeba říci, že tým příkladně bojoval až ve chvíli, kdy mu začalo téci do bot, ale na zvrat už nezbyl čas," konstatovali trenéři OFS Náchod.

OFS Náchod – OFS Jičín 5:4 (Váňa 2, M. Lorenc 2, Novotný). „V dalším utkání jsme celek OFS Trutnov přejeli v tempu z konce předešlého zápasu 4:0 a tím se přiblížila šance na celkové vítězství v celé zimní lize," shodli se náchodští trenéři.

OFS Náchod – OFS Trutnov 4:0 (Váňa 2, Rezek, Škodová). „Proti výborně hrajícímu týmu Jičína jsme museli vyhrát. Zápas se přeléval z jedné strany na druhou, každý chvilku tahal pilku a nakonec byli šťastnější naši hráči. Ale největší radostí byla předvedená hra obou týmů, jež byla vyvrcholením celého turnaje a myslíme si, že obě postupující mužstva nám ve srovnání se sousedním krajem z Pardubic ostudu neudělají," věří trenéři Dudek s Krombholzem.

Nejlepším brankářem celé ZHL byl vyhlášen Lukáš Lorenc a nejlepším střelcem s 23 góly Oliver Váňa (oba z OFS Náchod).

OFS Náchod U11 reprezentovali: Aneta Škodová, Lukáš Skalický, Jiří Rezek (FK Jaroměř), Denis Franc, Tomáš Žahourek, Oliver Váňa (MFK Nové Město nad Metují), Matěj Hypšman, Matyáš Lorenc, Lukáš Lorenc (Slovan Broumov).

Konečné pořadí kategorie U11
1. OFS Náchod 7 2 3 48:35 23
2. OFS Jičín 7 2 3 42:38 23
3. OFS Hradec Králové 5 1 6 41:32 16
4. OFS Rychnov n. Kn. 5 0 7 34:40 15
5. OFS Trutnov 3 1 8 30:50 10

Petr Vítek, předseda OFS Náchod: „Chtěl bych touto cestou poděkovat všem hráčům, kteří letošní ročník ZHL reprezentovali okres Náchod. Naši hráči se prezentovali nejen velmi dobrou hrou, z čehož mám největší radost, ale i vzorným chováním na hřišti i mimo něj. Skvělé výsledky a postup obou ročníků do mezikrajského finále 13. března do Pardubic, kde budeme reprezentovat nejen náš okres, ale i Královéhradecký kraj, jsou pomyslnou třešničkou na dortu. Je vidět, že nastolená cesta v klubech je správná, že s porovnáním s některými jinými okresy jsme na tom v mládeži velice dobře. To dokreslují také tři individuální ocenění hráčů našich výběrů za celou ZHL. Díky také patří trenérům výběrů, klubům za uvolňování reprezentantů, trenérům v klubech, kteří kluky připravují celý rok a samozřejmě i rodičům a našim partnerům za jejich podporu." (pv, mr)