Třetí kolo Poháru ČMFS bylo pro východočeské celky konečnou. Třetiligový Náchod nestačil v domácím prostředí na prvoligovou Viktorii Žižkov, hradečtí „votroci“ zase v souboji druholigistů neuspěli na hřišti Bohemians Praha.

Bohemians – Hradec 1:0

Ve vyrovnaném prvním poločase si každé mužstvo vytvořilo po jedné vyložené šanci. V té první se ocitli v 17. min. hradečtí fotbalisté, když po krásné kombinační akci Pilař – Dvořák – Munster postupoval Kaplan sám na brankáře Belaně, ale v poslední chvíli zaváhal a míč mu srazil stoper Obermajer. Domácí odpověděli o minutu později, kdy se Ibe hezky uvolnil v šestnáctce a technickou střelu namířil do šibenice. Lindr však předvedl parádní zákrok.
Ve druhé půli vyrovnaný boj pokračoval. Rozhodnutí přinesla 66. minuta. Gólman Lindr vyběhl za vápno, špatně však míč zasáhl a Ibe jej lobem poslal ze 40 metrů do prázdné branky. V závěru měl hostující tým převahu, ale ani dvě šance Munstera a příležitost Vodehnala vyrovnání nepřinesly. Navíc rozhodčí Bílek neodpískal jasnou penaltu na Pilaře, který byl evidentně stržen na malém vápně. V závěru zápasu už hráči Bohemians těsný náskok uhlídali.

Fakta – branka: 66. Ibe. Rozhodčí: Bílek. ŽK: 3:3. Diváků: 350. Poločas: 0:0.

Sestava

FC Hradec Králové: Lindr – Přibyl, Vít, Filip – Kaplan (71. Rezek), Gavula (80. Bouška), Pilař, Karal, Čupr – Munster, Dvořák (63. Vodehnal).

Náchod–Deštné – V. Žižkov 1:4

Domácí začali bez respektu a již ve 4. min. si pohrál s obranou hostí Merganc a do protipohybu Pařízka otevřel skóre utkání – 1:0. Zaskočení hosté se poprvé dostali do zakončení v 10. min., ale lob Švancary skončil vedle. S chutí hrající Merganc mohl náchodské vedení pojistit v 19. min., jenže po další individuální akci pálil jen do Pařízka. Hosté se rozjížděli pomalu, ve 33. min. se však po ojedinělé akci dostal do zakončení Švancara a hlavou vyrovnal – 1:1. Tentýž hráč mohl těsně před přestávkou poslat favorita do vedení, ale Kobos byl na místě. Krátce po změně stran si hostující Novotný vymodlil penaltu a Švancara upravil na 1:2. Po inkasované brance se domácí tlačili do útoku, čehož hosté využívali k rychlým kontrům. V 67. min. prostrčil Kalod do uličky Švancarovi, který svou třetí brankou upravil na 1:3. Tři minuty nato dostal hodně prostoru na vápně Kalod a uzavřel na konečných 1:4. Domácí se nevzdali, ve zbytku utkání měli několik vyložených šancí, v koncovce ale selhali.

Fakta – branky: 4. Merganc – 33., 46. (pen.) a 67. Švancara, 70. Kalod. Rozhodčí: Hrubeš. ŽK: 3:2. Diváků: 760. Poločas: 1:1.

Sestavy

FK Náchod– Deštné: Kobos – Hudec, Kopřiva, Kaplan, Vašata (46. Chleboun) – Zinke (70. Harvanka), Moník (46. Jirman), Havrda, Nejman – Hubička, Merganc.

FK Viktoria Žižkov: Pařízek – Kušnír, Kropík, Besta (78. Pilař), Šťastný – Da Silva, Procházka, Bažík, Novotný (75. Labant) – Švancara (80. Demjan), Kalod.