Tráva hořela ve zdejší Jiráskově ulici, kde v pondělí 8. února spadl ve větru drát elektrického vedení. Žádná škoda zde naštěstí nevznikla.

Další ostré jízdy se hasiči dočkali až koncem měsíce. Minulou neděli byli povoláni k požáru komína v nedalekých Svinišťanech.

„Chci poděkovat za úžasný zákrok týmu hasičů z Jaroměře, České Skalice, Dolan a Svinišťan, tedy za práci, kterou předvedli na našem domě. Moc si vážíme toho, co a jak dělají, zákrok byl rychlý a organizovaný. Chlapi naděli minimální škody a nepořádek, a hlavně nám zachránili střechu nad hlavou," děkovala na sociální síti hasičům šťastná majitelka.

„Nad námi byli všichni svatí, ale největší zásluhu má pár chlapů, kteří jsou každý den hrdinové," dodala ještě žena ze Svinišťan.

Třetí únorový výjezd nebyl žádnou dálkovou jízdou. Z Palackého ulice jela cisterna pouze necelých 300 metrů, a to do Nerudovy ulice. Zde totiž vytekla z neznámého automobilu na vozovku provozní kapalina. Hasiči nebezpečnou látku zasypali sorbentem a vozovku uklidili.

Jan Holý