Na soutěž se sjelo 25 pětičlenných hlídek z celého okresu, aby se utkali ve zdolávání připravených úkolů. Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií, kde proti sobě nastoupily děti do 9 let a děti od 10 do 15 let.

Na měřené trati vedoucí parkem A. Jiráska bylo zapotřebí na kontrolních stanovištích splnit připravené úkoly, mezi nimiž bylo například pomocí džberové stříkačky shodit plechovky a malým otvorem naplnit nádobu, rozkulení a smotání hadic, zdolávání překážek, běh s minimaxem, znalost první pomoci a spousta dalších. Po absolvování tratě všemi hlídkami přišlo na řadu vyhodnocení a vyhlášení vítězů, kde na nejlepší čekala spousta cen včetně pohárů a pro vítěze putovního, diplomu a medaile.

V letošním ročníku se nejlépe podařilo zdolat trať v kategorii mladších Mezilesí a v kategorii starších Bohuslavicím nad Metují, které obhájili vítězství již potřetí za sebou a tím se stali trvalými vlastníky putovního poháru a příštím roce se mohou pokusit započít další sérii třech vítězství a bojovat o další.

Pro děti to byla zábava při které si protáhly tělo a zjistily v kterých disciplínách musí více trénovat, aby se příště umístily na lepších místech. (Jiří Mach)