Soutěž kterou pořádá místní sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s městem pravidelně první říjnový víkend, je už mezi hasiči vyhlášená a o účast tak není nouze. Každým rokem přibude někdo nový, a tak se dopředu nedá tipovat, jak se kdo umístí.

Splnit všechny úkoly nebylo snadné

Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií, kde proti sobě nastoupily děti od 6. do 9. let a děti od 10. do 15. let. Na měřené trati vedoucí parkem Aloise Jiráska bylo zapotřebí na kontrolních stanovištích splnit připravené úkoly, mezi nimiž bylo například pomocí džberové stříkačky shodit plechovky a malým otvorem naplnit nádobu, rozkulení a smotání hadic, zdolávání překážek, běh s minimaxem, spojování půlspojek a spousta dalších úkolů.

Po absolvování tratě všemi hlídkami přišlo na řadu vyhodnocení a vyhlášení vítězů, kde na nejlepší čekala spousta cen včetně pohárů, pro vítěze putovního, diplomu, medaile a sladkého dortu.

V letošním ročníku se nejlépe podařilo zdolat trať v kategorii mladších místnímu družstvu z Hronova a v kategorii starších družstvu z Bohuslavic. Pro děti to byla zábava při které si protáhly tělo a zjistily kde je potřeba zabrat, aby se příště umístily na lepších místech.