FINÁLE PLAY OFF

Náchod – Dvůr Králové 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Stav série – 0:2

Hosté ze Dvora přistoupili ke druhému finálovém utkání hodně profesorsky, což po druhé třetině kritizoval v rozhovoru do živého streamového přenosu z utkání také Ondřej Hamerský, pilíř zadních řad Dvora Králové. „Nebruslíme, jak bychom měli bruslit, je to svázané. Nohy nám nejdou a připadá mi to ospalé," pálil do vlastních řad ve druhé přestávce zápasu zkušený dvorský bek.

Do třetího dějství se totiž šlo za nerozhodného stavu 1:1. O vedoucí gól utkání se postaral až těsně před polovinou zápasu domácí Hlavatý, který si najel na vrcholky kruhů na Havrdovu přihrávku zpoza brány a propálil hostujícího Čápa – 1:0. Druhé dějství nicméně skončilo nerozhodně, o což se postaral Sedláček. Jeho vyrovnávací brance předcházela špatná náchodská rozehrávka, Sedláček pak dostal puk před Mertlíka, kterého si rychlým blafákem roztáhl a prostrčil mu puk mezi nohama – 1:1.

Zápas se začal otáčet na stranu favorita v polovině závěrečné třetiny. Nejprve ve 48. minutě natáhl od modré čáry Vitebský a těsně před Mertlíkem usměrnil puk do sítě opět Sedláček – 1:2. O chvíli později se hosté i jejich příznivci radovali ze třetí branky, tu však sudí Pahulák po konzultaci se svými čárovými kolegy odvolal, neboť byla dosažena úmyslným kopnutím. Dvůr to však zase tolik mrzet nemuselo, protože zhruba o půl minuty později zůstal sám před Mertlíkem Luštinec, který usměrnil do sítě další nahození od modré čáry – 1:3.

Nový náboj dostal zápas v 56. minutě, kdy trochu krkolomně zavezl kotouč do obranného pásma Dvora domácí Kodym, hosté pod tlakem Náchoda o puk přišli a v následném závaru před Čápem se nejlépe zorientoval právě Kodym, který vykřesal jiskru naděje – 2:3.
Tu však Dvůr Králové definitivně sfoukl dvě minuty před koncem třetí třetiny. To nejprve domácí neproměnili výbornou šanci na vyrovnání, vzápětí se hra rychle přelila na druhou stranu, kde od pravého mantinelu nechytatelnou bombou definitivně zajistil Dvoru první finálový mečbol Polák – 2:4.

„Gól na 1:1 nás poslal trochu do kolen. Do té doby to byl vyrovnaný zápas, pětatřicet minut jsme možná dokonce tahali za delší konec. Odehráli jsme perfektní zápas, bohužel Dvůr měl trochu štěstí v koncovce," říkal v pozápasovém rozhovoru domácí trenér Filip Luňák.

Ludvík Berger, manažer HC Náchod: „V první třetině bylo důležité, že jsme ustáli oslabení tří proti pěti. Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem, ujali jsme se vedení a měli přesilovku pět na tři, kterou jsme bohužel nevyužili. A třetí třetina byla jak na houpačce. V závěru jsme soupeře trochu zmáčkli, vytvořili si tlak i šance, ale bohužel nám to tam nepadá. Utkání se opět hrálo ve výborné atmosféře a na to, že byla středa, tak přišlo i hodně lidí, za což jim patří poděkování. V neděli se pokusíme vyhrát a vrátit sérii domů."