„V osobě trenéra jsme získali výborného hokejového odborníka a stratéga, který by měl posunout nahoru výkonnost a výsledky mužstva," říká Jiří Hamáček, hrající předseda HC Jaroměř.

V létě došlo v klubu k personálnímu zemětřesení a v předsednickém křesle jste vystřídal Josefa Veselého. Co bylo hlavní příčinou této změny?
Dlouhodobá nespokojenost s fungováním a řízením HC Jaroměř.

Naváže současné vedení na práci toho předchozího, nebo plánujete jít svou cestou. Případně s jakou vizí přicházíte?
Současné vedení chce stabilizovat klub jak po ekonomické, tak sportovní stránce.

Nemůže být v případě neúspěchu A-týmu vaše hráčská a funkcionářská role trochu riskantní?
Samozřejmě si toto uvědomuji. Celé nové vedení dělá vše proto, aby tato situace nenastala.

Před novou sezónou přišel k týmu trenér Biegl, co si od spolupráce s ním slibujete?
V osobě trenéra jsme získali výborného hokejového odborníka a stratéga, který by měl posunout nahoru výkonnost a výsledky mužstva.

Jak se vůbec před startem sezóny změnil jaroměřský kádr?
Po loňské sezóně u týmu skončil trenér Radek Měsíček, dále z pracovních důvodů skončil Martin Svoboda a zpátky do Hradce Králové se vrátil brankář Rudolf Bernart. Naopak mezi příchody na letošní sezónu se řadí trenér Pavel Biegl, Tadeáš Kocián, který se vrací z olomoucké juniorky a z Náhoda přicházejí Jiří Navrátil a Václav Petr. Dále z Hradce Králové Pavel Vaněk, který již v minulosti v Jaroměři působil.

Ptal jsem se na to už náchodského trenéra a zeptám se i vás. Jak se změní krajský hokej s příchodem hybridního ofsajdu a zmenšením středního pásma?
Nechme se překvapit, co nová pravidla přinesou a snad budou ku prospěchu atraktivity hokeje a přitáhnou více fanoušků do hledišť zimních stadionů.