Semifinálová utkání:

HC Náchod – TJ Spartak 2:4 (1:1, 1:1, 0:2). Pokud domácí nechtěli ve středu odvracet dva matchbally Spartaku, velela jim matematika zvítězit. V brance Náchoda se objevil od začátku mladý Ježek, který nahradil zraněného Navrátila. Vstup do zápasu Náchodu nevyšel, když Hejduk otevřel v polovině 3. min. skóre utkání – 0:1 V čase 3:00 mohlo být po střele Vernera vyrovnáno, to by však nemohla jeho dělovka skončit na břevně Bláhovy branky. Vyrovnání se tak domácí dočkali až v úvodu 5. min., když po spolupráci s Hrabicou vyrovnal hbitý Vítek. Na počátku 9. min. se dostal do dvou dobrých šancí hostující Kodym, Ježek v brance Náchoda byl ale pozorný. V závěru třetiny si domácí zahráli dvojitou přesilovku, jenže Hrabica ani Hamerský Bláhu nezaskočili.

Do druhého dějství vstoupili domácí hodně lehkovážně, na konci úvodní minuty pláchl hostující štírek Ježek a vracející se náchodský Vítek ho zastavil pouze za cenu faulu. Následovalo trestné střílení, které prováděl sám postižený Petr Ježek, který však ztroskotal na svém jmenovci v náchodské brance, Jiřím. Toto varování si nevzali Náchodští patřičně k srdci a po půl minutě se znovu P. Ježek řítil spolu s Dittrichem na domácí branku. Následovala příhra a střela druhého jmenovaného k tyči znamenala vedení hostí 2:1. Po deseti vteřinách od vhazování ujel domácí Škoda, jeho golfový pokus ale ukryl Bláha ve své výstroji. Podruhé v utkání se domácím podařilo vyrovnat ve 37. min., když Hamerský po akci Hubáčka a Hrabici doklepl kotouč za Bláhu – 2:2.

V úvodu třetí části byli střelecky aktivnější domácí, jenže Bláha odolával. Ve 45. min. zakročil na druhé straně proti šanci Prause domácí gólman Ježek. O chvíli později se už už radoval domácí Hudeček, jenže Bláha máchl lapačkou a bylo po radosti náchodského forvarda. V úvodu 53. min. přišla domácí nedůslednost na útočné modré, Dittrich vysunul Prause a jeho příklep znamenal vedení hostí 3:2. Vzápětí bylo vyrovnání na spadnutí. Domácí uzamkli Spartakovce v jejich třetině, jenže se šancemi Hubáčka, Pavlíka, Vítka a znovu Hubáčka si Bláha, někdy i s notnou dávkou štěstí, poradil. V 56. min. byl zákrok domácího kapitána Vondřejce posouzen jako nedovolený a po minutě střelu Plíhala tečoval mimo dosah domácího brankáře Kodym – 2:4. Zdramatizování výsledku už hosté nepřipustili, a tak už zítra mohou v domácím prostředí slavit postup do finále.

Aleš Hynek, manažer mužstva Náchoda: „Vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro soupeře. Vytváříme si tlak, který se nám ale nedaří proměnit v branky. Připadá mi, že na našich hokejkách je zbytečná nervozita, ze které pak pramení hodně nepřesností. Soupeř nás nechá hrát a poté nás trestá rychlou kombinací zakončenou přesnou střelbou. Nedá se nic dělat. Ve středu to už bude buď a nebo. Jediným pozitivem na dnešním utkání byl dobrý výkon trojice rozhodčích.“

Václav Ježek, trenér N. Města: „Utkání jsme rozhodli až v závěru. I tento zápas ukázal, že je to hodně vyrovnaná série a rozhodně ještě není nic jistého.“

Sestavy – Náchod: Ježek – Chudý, Šotola – Pavlík, Hamerský – Fečo, Borůvka – Verner, Vondřejc, Hudeček – Vítek, Hubáček, Hrabica – Škoda, Javůrek (41. Smolík), Komárek. N. Město: Bláha – Jakl, Šnejdr – Beneš, Plíhal – Praus, Ježek, Dittrich – Pišta, Kodym, Janoušek – Zámečník, Chmelík, Hejduk – Reichmann.

SK Třebechovice – HC Jaroměř 1:5 (1:1, 0:2, 0:2). Do druhého zápasu nastoupila Jaroměř v Třebechovicích s Petrem Chýlkem, který ač již v letošní sezoně ukončil kariéru, byl požádán o výpomoc týmu. Hned po 10 vteřinách hry jel sám Hofman, na jaroměřského Svobodu si ale nepřišel. Domácí mužstvo začalo náporem, a tak se měl hostující brankář co ohánět. Třebechovice nevyužily přesilovku a po ní slavil důraz u branky Hamáček, který dorazil střelu Drašnara – 0:1. Ovšem za 15 vteřin bylo vyrovnáno, když Branda po přihrávce Vinopala dával již do prázdné branky – 1:1. Ve 12. min. ujeli do sólo nájezdu domácí podruhé, ani tentokrát z toho ale gól nebyl. Na trestnou lavici však putoval podruhé Rudolfský. A i přelom třetiny hrály Třebechovice v početní výhodě, to když usedl na trestnou Ježík.

Druhá třetina začala stejně jako ta první, velkou šanci domácích již po pár vteřinách hry. Ale udeřilo na straně druhé, v oslabení překonal domácího gólmana Jurča – 1:2. Ve 24. min. chytil Svoboda třetí nájezd, tentokrát Brandovi. Na 1:3 upravil Dudadík, který zasáhl do hry místo Drašnara a do listiny střelců se zapsal sotva po 10 vteřinách pobytu na ledě. Velkou šanci si vytvořil domácí Dostálek ve 32. min. při hře čtyři na čtyři, Svoboda ale opět chytil. A nepřišel si na jaroměřského brankáře ani Hloušek ve 36. min. Ještě těsně před druhou přestávkou skončil zápas pro Dudadíka, jehož tvrdě narazil na mantinel domácí Lochman.

Ve třetí třetině se hosté snažili hrát aktivně a domácí se tak dostali na dostřel Svobody až ve 47. min. při vyloučení Vejmana. Hosté přečkali i následný faul Synka v 53. min., ač tyto obě oslabení stály mnoho sil. Definitivní zlom v zápase nastal v 55. min., kdy v přesilovce Jaroměře jeli sami na branku Vejman s Křepinským a druhý jmenovaný dal pohodlně do prázdné branky čtvrtý gól. Vzápětí dostal na střídačku Macháň OT do konce utkání za urážky rozhodčího. Domácí zkusili ještě při přesilovce pět na tři odvolat svého brankáře, ale z jejich strany to byla pouze již marná snaha. Navíc jim po návratu z trestné lavice dal ještě Novák pátý gól. Se stejným výsledkem tak Jaroměř oplatila Třebechovicím prohru z domácího ledu.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Důležité bylo to, že jsme přečkali nápor domácích. Přestože jsme po naší vedoucí brance vzápětí inkasovali, měli jsme postupem času více hru pod kontrolou, a to jsme dokázali vyjádřit i brankově. Ovšem je to jen jedno vítězství, abychom se mohli radovat, potřebujeme ještě dvě. Petr Chýlek? K tomu se snad nedá ani vyjadřovat, ale jednoduše smeknout klobouk. Do puntíku splnil to, co jsme s trenérem od něho očekávali.“

Sestava Jaroměře: Svoboda – Synek, Merkl – Novák, Ježík – Chýlek, Růta – Hamáček, Novotný, Drašnar – Vejman, Křepinský, Jurča – Svoboda, Rudolfský, Karel – Dudadík.

Skupina o udržení:

HC Wikov Hronov – Stadion Nový Bydžov 9:7 (4:4, 4:2, 1:1). Obě družstva nastoupila v silně kombinovaných sestavách a hrál se bezstarostný hokej bez obran.

Ve 2. min. unikl po křídle hostující Loužecký a nad rameno klečícího Buchara lehoučce poslal hosty do vedení – 0:1. V 5. min. Kozák vrátil vyražený puk do prázdné klece a srovnal na – 1:1. O necelou minutu později stejný hráč našel skulinu v áčku gólmana Vtípila mezi nohama – 2:1. Za dalších 40 sekund byl v nájezdu faulován Ansorge, trestné střílení však Šakarov nedal. V 7. min. s chutí hrající Kozák napodruhé po ledě zvýšil na 3:1. Ve 12. min. hostující Blažko využil zmatky v obraně Ochotníků a snížil na – 3:2. Za půlminutku nato převzal na druhé modré dlouhý pas domácí Boroš a vymetl okno hostující branky – 4:2. Za chvíli však Břetenář opět snížil na rozdíl jediné branky a vyhnal Buchara z hronovské branky. Minutu před sirénou kapituloval i Exner a hosté srovnali na 4:4.

Ve 24. min. Ropický v přesilovce proměnil sólo přes celé kluziště – 5:4. Stejný hráč v polovině střetnutí v další přesilovce propálil vše před ním – 6:4. Ve 35. min Perutek odjel přímo z buly a zavěsil – 7:4, za minutu nato Kozák v přesilovce posunul již na 8:4 a zdálo se, že hosté odjedou ve svém posledním utkání letošní sezóny s debaklem. Pak však proměnil Blažko svoje sólo a před sirénou Břetenář proměnil svůj slalom a bylo to rázem zase jen o dvě branky – 8:6

Ve 47. min. Kozák z otočky zaznamenal svůj již pátý gól a v 54. min. uzavřel hostující Břetenář na konečných 9:7. Desátý gól již Ochotníci přes veškerou snahu nevstřelili.

Jindřich Šťavík, prezident HC Wikov Hronov: „Jsme rádi, že konečně skončila část soutěže, kdy se hrálo prakticky o ničem. V neděli proti Dvoru, v boji o umístění, již nastoupíme v brance se Svobodou a v plné sestavě. Zvu všechny naše věrné fandy, to bude o něčem jiném než v novém roce.“

Sestava Hronova: Buchar (13. Exner) – Štelzig, Hornyš – Milfort, Kubeček – Ropický, Šakarov, Kozák – Ansorge, Perutek, Franců – Majer, Boroš. (jk, pb, jv, mš)