TJ Spartak Nové Město nad Metují – HC Hronov 1:3 (0:2, 1:1, 0:0). Stav série 0:2. Utkání začali stejně jako v Hronově aktivněji hokejisté novoměstského Spartaku, kteří si v první třetině vytvořili optickou převahu, byli aktivnější i střelecky, jenže Biegl v brance Hronova byl opět jejich největší překážkou.

Už v první minutě domácí Potuček orazítkoval hronovskou brankovou konstrukci. Další velká šance aktivního Spartaku přišla na konci úvodní pětiminutovky, Biegl ale hronovské akcie podržel, když vychytal Ježka. Na druhé straně zkoušel štěstí Fišer, Bláha v domácí svatyni se ale zaskočit nenechal. Na první branku se čekalo do nějaké desáté minuty, kdy se po vhazování dostal ke střele Šakarov a jeho tečovaný pokus skončil v domácí brance – 0:1. Ještě lépe na tom byli hronovští Ochotníci ve 14. min., kdy potrestali Chmelíkovo vyloučení. V přesilovce pálil od modré Šakarov, puk se odrazil od Bláhových betonů k všudybylovi Franců, který ho uklidil do sítě – 0:2.

Druhou třetinu otevřelo na obou stranách několik nevyužitých šancí. Ve 24. min. byl vyloučen za nedovolené bránění hronovský Rojšl, v početní výhodě ale domácí příliš dlouho nehráli, neboť Praus po dvaceti vteřinách hákoval a šel si rovněž odpočinout na lavici hanby. Při hře ve čtyřech se v dobré šanci ocitl hostující Smolík, Bláha však jeho střelu vyrazil, ke kotouči se však dostal jeho spoluhráč Filip a ten už z lepší palebné pozice nezaváhal – 0:3. O pár vteřin později byl vyloučen hronovský Šakarov a Spartakovci tentokrát trestali. Burdych přihrál Janouškovi, který pro domácí vykřesal jiskru naděje – 1:3. Tento stav pak vydržel až do druhé sirény.

Třetí třetina přinesla útočný hokej, domácí otevřeli hru a hosté spoléhali na brejky. Před oběma brankáři tedy bylo často horko, gólmani ale své týmy drželi. V 58. min. domácí sáhli k oddechovému času, po němž odvolali brankáře. V power play hosté netrefili prázdnou branku a protože se už neprosadili ani domácí, druhé finále dopadlo opět lépe pro Hronov.

Václav Ježek, trenér N. Města: „Sérii ještě nevzdáváme a těšíme se na nedělní utkání v Hronově.“

Josef Bahník, trenér Hronova: „Vše tentokrát vycházelo z toho, že v Novém Městě je velké kluziště a domácí mají v krvi útočný hokej podpořený výborným bruslením. V průběhu první třetiny měli domácí více vyložených šancí, my jsme ale dokázali své dvě příležitosti využít. S dvougólovým vedením se pak už hraje lépe, mohli jsme se více zatáhnout do obrany a spoléhat na brejky. Po jednom z nich jsme dali třetí gól, přestože pak Město rychle kontrovalo, vedení jsme už udrželi. Samotný závěr byl hodně hektický. Jinak se hrál hezký, slušný hokej, ve kterém nás opět podržel brankář Biegl. I za stavu 2:0 na zápasy jsem na zemi, vím jistě, že to Nové Město nevzdá, takže ten poslední krok bude ještě strašně těžký.“

Sestavy – N. Město n. Met.: Bláha – Jakl, Šnejdr – Pour, Burdych – Hejduk, Marša – Praus, Ježek, Dittrich – Potuček, Kodym, Janoušek – Vlček, Chmelík, Řehák – Reichmann. Hronov: Biegl – Hornyš, Borůvka – Dostál, Fink – Rojšl, John – Ma. Franců, Hubáček, Šakarov – Vrba, Fišer, Polák – Kozák, Filip, Smolík – Matyska.