HC Jičín - HC Náchod 2:6 (0:1, 2:0, 0:5).

Hosté začali bez bázně a hany. Ve 3. min. zahrozil Petr a po chvíli znovu. V 7. min. Navrátilovu pozornost prověřovala první řada Jičína. V polovině 12. min. se do šance dostal domácí Haken. Po chvíli na druhé straně si vytvořil střeleckou pozici Hudeček, Beneš se oklamat nenechal. V půli 13. min. byl vyloučen Petr. Oslabení hosté přestáli bez úhony. Po návratu Petra do hry v 15. min. tento hráč přesně vystřelil, Škoda na vyražený kotouč zareagoval pohotově a poslal jej do sítě 0:1.

Druhá třetina Náchodu již tolik nevyšla a přinesla nečekaný obrat ve skóre. V půli 7. min. zápěstím vypálil Petr, Beneš si s jeho ranou poradil. Po chvíli z nenápadně vypadající akce propálil Navrátila Rybín 1:1. V půli 34. min. napřáhl Haken a jeho zásluhou domácí vedli 2:1.

Do třetího dějství mladíka Zemana nahradil Javůrek a hosté měli jediný cíl, otočit nepříznivé skóre. Ve 25. sek. pálil Verner, vyrovnání se ještě nekonalo. To přišlo po samostatné akci Šejnohy ve 42. min. 2:2. V půli další minuty si faulem pomohl Rybín a na konci téže minuty fauloval Moucha. Když v úvodu 45. min. následoval dva své kolegy na trestnou Haken za zdržování, naskytla se Náchodu výhodná pozice ke vstřelení branek. Šejnohovi stačilo na zužitkování šance jen 22 sekund - 2:3. Po další minutě se parádně trefil Hudeček a bylo to už 2:4. Ve 48. min. hráli domácí přesilovku, o pět minut později jim další početní výhodu nabídl svým vyloučením Verner. Jičín ale ani jednu z početních výhod nevyužil. Na konci 56. min. svůj třígólový příspěvek dovršil Šejnoha, když využil nahrávku Matyse 2:5. V předposlední minutě našel Javůrek na modré napřaženého Komárka a jeho dělovku zastavila až síť 2:6. V závěru 19. min. byl vyloučen za zdržování Houser, během přesilovky už žádná branka nepadla.

Tomáš Hynek, trenér Náchoda: „Utkání se podařilo naší letošní nové posile Honzovi Šejnohovi, který konečně naplnil naše očekávání a soupeři k Vánocům nadělil hattrick. Nemalou zásluhu na výhře mají i vynikající fanoušci kteří nás v hojné míře přijeli podpořit za což jim patří veliký dík.”

Sestava Náchoda: Navrátil, Chudý, Javůrek - Pavlík, Komárek - Dostál Verner, Vondřejc, Zeman - Škoda, Šejnoha, Matys - Leeder, Petr, Hudeček.

TJ Spartak Nové Město nad Metují - HC Semechnice 6:2 (2:0, 2:1, 2:1).

Po středečním klopýtnutí v Jičíně začali domácí proti poslednímu celku tabulky sebevědomě. Na koně je posadil už v polovině druhé minuty vedoucí gól Potučka. Když přidal zkraje šesté minuty druhou přesnou trefu Zámečník, vypadalo to na semechnický debakl. Ve zbytku první části se ale už vyjma vyloučení na obou stranách příliš nedělo.

Domácím vyšel také vstup do druhé části. Časomíra ukrojila ze druhé dvacetiminutovky jen dvě a půl minuty a Reichmann zvyšoval na 3:0. Čtvrtou přesnou trefu domácího Spartaku přidal za necelou minutu Praus, který tak splnil příděl dvou novoměstských branek na třetinu. V polovině utkání hosté vystřídali brankáře a o pět minut později se dočkali zásluhou Goise snížení na 4:1.

Třetí dějství opět přineslo brzký gól, tentokrát však padl do sítě domácích. Po pěti minutách dával na 4:2 Lukášek. Komplikace odmítl za dalších dvacet vteřin Kodym, který vrátil Spartaku tříbrankový náskok - 5:2. Gólový účet zápasu uzavřel v přesilové hře Šnejdr - 6:2.

Pavel Kodym, trenér N. Města: „V předposledním zápase před vánoční přestávkou jsme si v poklidném tempu dokráčeli k zaslouženému vítězství.”

Sestava N. Města: Čáp - Jakl, Dufek - Plíhal, Burdych - Dittrich, Šnejdr - Ježek, Kodym, Praus - Řehák, Chmelík, Potuček - Zámečník, Mach, Reichmann.

BK Nová Paka - HC Jaroměř 1:6 (0:4, 1:0, 0:2).

Do Nové Paky odjížděla Jaroměř ve značně oslabené sestavě. A hned od první minuty musela bránit přesilovku za Hlouškovo vyloučení. První gól padl při hře čtyři na čtyři, když se po vyhraném buly Svobody trefil Ježík - 0:1. Tento stav hráčům na ledě vyhovoval. Ježík se Svobodou si vyměnili role střelce a nahrávače a bylo to rázem 0:2. V 17. min. se od Merkla dostal kotouč k brance na hůl Novotného, ten si pohrál s brankářem a upravil na 0:3. Střelu Vejmana Rudolfský tečoval a zastavil stav třetiny na skóre 0:4.

Hned po přestávce domácí sehráli dobře svoji rychlou akci a Musil nekompromisně pod břevno dal první gól Paky. Ve 25. min. byl holí do obličeje zasažen Hloušek, hosté tak měli čtyři minuty přesilovku. Tu ovšem svým zákrokem přerušil Merkl a k tomu Novotný dostal desetiminutový osobní trest. Dále padaly oboustranně další tresty, což hokeji neprospělo. A zvláště hře hostí, která byla oproti první třetině rozháraná.

Do poslední třetiny se obě mužstva zklidnila a začal se opět hrát hokej. Hosté si svůj náskok hlídali a Paku moc na dostřel Svobody nepouštěli. V 55. min. mohl dát pátý gól Rudolfský, který ujel v oslabení, ale blafákem na brankáře nevyzrál. V závěru už jen vzrušila šermovačka Růty se Suchardou, což odměnil rozhodčí dvěma minutami na obou stranách. V 59. minutě překrásně přes celé hřiště našel Ježík Karla a ten ještě líbivěji zakončil. Po chvilce přidal šestý gól Hamáček a to byla také tečka za utkáním.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Po výrazně lepší první třetině, kdy jsme Paku přehráli, jsme zbytečně ve druhé části hry podlehli domácí hře a co víc, nechali se vylučovat, místo toho, abychom hráli hokej a vedení zvýšili. Ještě štěstí, že domácí nedokázali naši lehkovážnost využít. Jinak pochvala za získané povinné body.“

Sestava Jaroměře: Svoboda - Dudadík, Růta - Bujňák, Merkl - Hloušek, Ježík - Vejman, Rudolfský, Hamáček - Karel, Novotný, Světlík - M. Svoboda, Křepinský, Krause.

HC Wikov Hronov HC Stadion Vrchlabí 2:4 (1:0, 0:1, 1:2)

Hronov již s navrátilcem Petrem Svobodou v brance nastoupil s cílem i podruhé letos Vrchlabí porazit.

První útok hostí skončil střelou M. Filipa do břevna, ale z protiútoku Kozák předložil Štelzigovi a jeho žabička skončila v síti Bieglovy branky - 1:0. V 6. min. při vyloučení Šakarova měl velkou šanci vrchlabský Svoboda, na hronovského Svobodu však nevyzrál. V polovině třetiny při vyloučení Blažeje domácí Borůvka zazvonil jen o tyč. V 17. min. při vyloučení domácího Hornyše ujel Šrámek, ale Svoboda byl opět na místě. V 19. min. se kočkovali Franců se Šrámkem a šli vychladnout na trestnou lavici. Vzápětí se pokusil o bodnutí nejlepší hráč Vrchlabí M. Filip a vyfasoval 2+2+10 minut. V přesilovce dělovka Hubáčka prosvištěla vedle tyče branky hostí.

Výborný hokej pokračoval i po přestávce.V přesilovce nedokázal Smolík trefit odkrytou polovinu Bieglovy svatyně a tak dlouhou přesilovku Hronov nevyužil. Ve 26. min. rychle za sebou faulovali hronovští Michal Franců s Hornyšem, největší zásluhu na ubránění dlouhé dvouminutové přesilovky měl Fišer. Hronov poté mohl zvýšit, když Martin Franců sebral obránci puk a řítil se sám na Biegla, dal však vedle. Tři sekundy po naskočení vyloučených se naopak zblízka trefil Marek a srovnal na 1:1. V polovině utkání měli dvě loženky Fišer s Daňem, ale i Biegl dokazoval své kvality. Poté Měsíček s Matějíčkem vyfasovali za rvačku 2+2 minuty, vedoucí gól Hronova odmítl Smolík, kterému ve vyložené pozici přeskočil puk hokejku, vzápětí gólovou střelu Borůvky zastavil správně položený beton Biegla. Při vyloučení Buška mohl skórovat i Šakarov, ale nestačil kotouč zasunout kolem tyče. V závěrečné minutě jeli tři Vrchlabští na jednoho beka, Svoboda kryl.

Ve 43. min. při vyloučení Měsíčka ujel Fišer, bombou trefil břevno a zoufale skryl hlavu v rukavicích. Nedáš - dostaneš zase platilo, Martin Filip si najel před branku a zasunul - 1:2. Neuplynula ani minuta a bylo vyrovnáno. Skvělá biliárová kombinace Franců - Daňo - Hubáček skončila ve vrchlabské síti 2:2. Poté přišel dlouhý pas M. Filipa na Svobodu, jeho hronovský jmenovec ho však zase vychytal. Ve 47. min. ujel Martin Franců, byl v ložence sražen, následovalo ale jen vyloučení Provazníka. Zámek Hronova byl dlouhý, ale bez střelby. V 52. min. Fišer našel mezi kruhy mladšího z Franců, ten však tisíciprocentní šanci zahodil. Nápor Vrchlabí řešil skvělými zákroky Svoboda a tak se všichni těšili na prodloužení. V 58. min. však napadání v útočné třetině přehnal Kozák a byl vyloučen. Vzápětí ke zděšení všech odpískal hlavní sudí za nevinný zákrok faul i Hubáčkovi a poslal Hronov do tří. Zkušené Vrchlabí nabídnutou šanci neodmítlo a za sedm sekund střela Matějíčka skončila v síti. Zdrcení domácí ještě nafasovali další gól při oslabení a to z hole Svobody třicet sekund před sirénou.

Vlastislav Vondřejc, asistent trenéra Hronova: „Asi nejlepší zápas v sezóně jsme ztratili opět velkou neukázněností v závěru a z toho jsme pochopitelně značně rozladěni. Jinak ale musím kluky pochválit za vynikající výkon, skvěle zachytal Petr Svoboda, měli jsme i dost smůly. Musíme to zlomit v Jičíně.”

Sestava Hronova: Svoboda - Borůvka, Daňo - Hornyš, Smolík - John, Měsíček - Šakarov, Hubáček, Ma. Franců - Fink, Fišer, Mi. Franců - Kozák, Knotek, Štelzig. (jk, mr, jv, mš)