TJ Spartak Nové Město nad Metují – Stadion Nový Bydžov 12:1 (6:1, 2:0, 4:0). Na začátku utkání se domácím střelecky dařilo a v 8. min. bylo rozhodnuto o osudu zápasu.

Už druhé střídání znamenalo branku. Po čistě vyhraném buly Chmelíka se výstavně trefil Smolík. V 5. min. Praus vybojoval puk za brankou a Smolík vrátil gólovou přihrávku Chmelíkovi – 2:0. O minutu později Dostál pěkně uvolnil ve středním pásmu Kodyma a po jeho akci nastřelil Řeháček tyč. V dalším střídání našel Kostka najetého Janouška, který po ukázkové stahovačce zvýšil na 3:0. V 6. min. přihrál Kodym do prostoru Hrabicovi a jeho blafák znamenal čtvrtý úspěch domácích. V 8. min. padly branky dvě. Fišer přenechal za modrou puk Jedličkovi a jeho střela švihem rozvlnila síť. Po vhazování ve středovém kruhu se protáhl kolem mantinelu Burdych, jeho nahození jeden z beků zastavil tak, že Chmelík měl před sebou napůl odkrytou branku – 6:0. Ve 12. nim. vysunul Beneš Hrabicu, ale ten nedal. Domácí pak sice přečkali dvojnásobné oslabení, jenže obránci následně nechali Bičištěho na brankovišti příliš dlouho osamoceného, jeho dvě dorážky Biegl ještě zlikvidoval, ale na třetí byl krátký – 6:1.

Na začátku druhé třetiny Spartakovci hráli téměř dvě minuty ve třech. Ve dvojnásobné přesilovce fatálně chyboval při rozehrávce bydžovský brankař Lochman a Janoušek měl před sebou prázdnou branku – 7:1. Domácí pak nadále bušili do svého soupeře, ale střelecky se prosadili až v závěrečné minutě druhé části. To po rychlém sledu přihrávek zakončoval Janoušek svůj hattrick mezi nohy na 8:1.

V 44. min. připravil vyloženou šanci Hrabica Řeháčkovi, ten však měl v neděli nabito slepými. Na 9:1 zvyšoval Fišer tečí Prausovy přihrávky, když Praus zachytil založení útoku bydžovských. V 50. min. v přesilovce byl nejprve neúspěšný Praus, pak při dorážce Kodym. Po následném buly zahraném dopředu vybídl Kodym ke skórování Hrabicu – 10:1. V 53. min. při oslabení prodloužil o mantinel Jedlička na Fišera a Lochman nestihl sklapnout betony – 11:1. O tři minuty později uklidil do sítě Kostkovu sraženou střelu Jedlička, jenž uzavřel na konečných 12:1.

Pavel Biegl, trenér N. Města: „Utkání jsme rozhodli již na začátku. Nyní se nám herně daří a na hráčích je vidět, v jaké jsou pohodě a jak si zápasy užívají.“

Branky N. Města: Janoušek 3, Fišer 2, Chmelík 2, Jedlička 2, Hrabica 2, Smolík.

Sestava N. Města: Biegl – Kostka, Jakl, Burdych, Lochman, Plíhal, Dostál, Beneš – Janoušek, Fišer, Jedlička – Smolík, Chmelík, Praus – Řeháček, Kodym, Hrabica.

HC Náchod – BK JTC Nová Paka 4:6 (1:3, 0:1, 3:2). Domácí se chtěli s končícím rokem rozloučit vítězně a úvod dával těmto prognózám za pravdu. Již ve 33. vteřině tvrdě pálil Komárek a vyraženou střelu doklepl Branda 1:0. V 7. min. přišly dva fauly, nejprve kapitána Vondřejce a po chvíli i Kaválka. Trest v podobě vyrovnávací branky přišel v 9. min. z hole D. Musila – 1:1. V probíhající 11. min. si vzájemně ručně vyměňovali názory Matalík a D. Musil, který obdržel o jeden dvouminutový trest více. Domácí však přesilovku nevyužili. V 15. min. byl vyloučen domácí Odl a hosté s početní výhodu naložili podstatně lépe. Plecháč pálil a Lepka tečoval – 1:2. Tři sekundy před koncem třetiny se prosadil znovu Lepka – 1:3.

V prostřední části se již tak pohledný hokej nehrál, více se faulovalo a diskutovalo. Hodně rozkouskovaná a nepohledná druhá třetina přinesla jen jednu branku, když si ve 39. min. po skončení trestu zajel za domácí obranu přímo z trestné lavice Jakubec a upravil na 1:4.
V úvodu třetí třetiny se již ve 42. min. prosadil nadvakrát Musil a vykřesal naději – 2:4. Ve 44. min. byl faulován Komárek, ale soupeř trestán nebyl, protest domácího hráče u rozhodčího uznání nenašel a naopak byl oceněn 10 min. OT. Ve 49. min. hostující Šebek využil další početní výhodu hostí – 2:5. O minutu později si faulem pomohl Jakubec a po sedmi vteřinách Musil po asistenci Leedera snížil na 3:5. Náchodští v těchto chvílích přibyli soupeře do jeho pásma a v 51. min. Branda nahrál Matalíkovi a jeho přízemní střela proklouzla Dresslerovi pod betony – 4:5. Pak domácí vyvinuli drtivý tlak, ale šance Chudého ani Musila k vyrovnání nevedly. V 59. min. se domácí trenér Koutský odhodlal ke hře bez brankáře, rány Komárka a Škody hostující brankář zlikvidoval lapačkou, o osudu utkání tak rozhodla střela Šebka do opuštěné domácí klece – 4:6.

Aleš Hynek, manažer Náchoda: „Asi nejhorší zápas, který jsme odehráli. Chybělo nasazení a bojovnost. Soupeř měl daleko větší vůli po vítězství a zaslouženě vyhrál.“

Branky Náchoda: Musil 2, Branda a Matalík.

Sestava Náchoda: Navrátil – Odl, Šotola, Matalík, Pavlík, Chudý, Fečo, Michel – Komárek, Branda, Pinkava – Leeder, Škoda, Vondřejc – Koutský, Kaválek, Čech – Musil.

SK Třebechovice pod Orebem – HC Wikov Hronov 0:4 (0:1, 0:0, 0:3). Nesmírně důležité utkání se hrálo v Třebechovicích, kde domácí v přímém souboji o páté místo zaručující účast v play off vyzvali soupeře z Hronova.

Hosté začali pěkně zhurta a již v úvodu třetí minuty vsítil jejich vedoucí gól Kozák. Pak se však střelci na obou stranách na delší čas odmlčeli. Definitivní rozuzlení tak přinesla až závěrečná část. V její polovině rozhodly dvě rychlé branky o vítězství Hronova. Nejprve se hosté prosadili v 52. min. a pak hned o minutu později. Poslední hřebíček do třebechovické rakve zatloukl v čase 58:56 Šakarov, který už uzavíral na konečných 0:4.

Radek Měsíček, trenér Hronova: „Z naší strany velice povedené utkání, ve kterém mohl soupeř prohrát daleko větším rozdílem. Vynikající výkon předvedl v brance Svoboda, který si nulu rozhodně zasloužil.“

Branky Hronova: Kozák, Hajník, Fidler, Šakarov.

Sestava Hronova: Svoboda – Komárek, John, Javůrek, Vaněk, Štelzig, Hána – Franc, Hudeček, Šakarov – Rojšl, Matyska, Hajník – Fidler, Kozák. (pb, jk, mr)