SK Třebechovice - HC Jaroměř 6:5 SN (0:2, 1:2, 5:1 0:0, 1:0)

Ve 4. min. se mohlo poprvé měnit skóre, z křídla Kosina na Svobodu nevyzrál. V 8. min. Hamáčkovu střelu zastavil až na brankové čáře domácí obránce. Po chvilce se dostal do stejné situace, a to již Jaroměř díky Ma. Svobodovi vedla 0:1. V závěru třetiny hostující Křepinský puk mezi betony nepropasíroval, zato Rudolfský za přispění třebechovické obrany ano 0:2.

Hned po přestávce prokráčel obranu Třebechovic Ma. Svoboda, zakončení ale bylo slabé. Ve 28. min. hosté již zvedali ruce nad hlavu, puk však brankovou čáru nepřešel. V čase 32:00 dostal domácí trenér dvouminutový trest za nesportovní chování. Po chvilce se provinil faulem domácí Branda a Jaroměř hrála více než minutu a půl přesilovku pět na tři. Po vyhraném bule putoval kotouč po ose Růta Mlateček Jirásek po pár vteřinách do sítě 0:3. Hosté vystřídali a při další kombinaci nahrál Mach Křepinskému a ten zvýšil na 0:4. V poslední minutě druhé části využili domácí rovněž svoji přesilovku a Kostka snížil na 1:4. Sedmnáct vteřin před sirénou trefili domácí tyč Svobodovy branky.

Ve 41. min. chybělo k pátému gólu Hamáčkovi jen pár centimetrů. Ve 43. min. hosté využili další přesilovku 1:5. V čase 44:08 fauloval Stříteského Růta, bylo nařízeno trestné střílení, které domácí hráč proměnil 2:5. V 53. min. si nepohlídal Křepinský najíždějícího Kostku a ten ranou pod břevno nedal Svobodovi šanci 3:5. Při vyloučení Brandy Jaroměř šetřila čas. Třebechovice však dostaly po úspěšném zákroku Svobody a nedůrazu obrany minutu a tři čtvrtě před koncem počtvrté puk do sítě. A na 5:5 vyrovnali domácí 21 vteřin před koncem při power-play.

Do první šance v prodloužení se dostal Hamáček, v leže mu ji brankář sebral. Na trestnou lavici posléze usedl Ježík a domácí měli ideální možnost zápas rozhodnout. Když v přesilové hře nešel čas, o přerušení vypochodoval domácí Polák do hlediště vyřizovat si účty s diváky. Za to dostal osobní trest do konce utkání. To musely nakonec rozhodnout nájezdy.

Ve druhé sérii se bekhendovou kličkou trefil domácí Suchý, vzápětí ale kontroval přesnou ranou k tyči Ma. Svoboda. Pak se střelci odmlčeli, až v šesté sérii šel opět na nájezd Suchý a znovu nezaváhal. Krause musel dát, to se mu ale nepodařilo.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Další špatný zápas, respektive poslední třetina. Neudrželi jsme vedení 5:1, což se stává málokdy, aby soupeř tento stav otočil ve svůj prospěch. Bohužel to Třebechovice bojovností v závěru utkání dokázaly a nám se tak zase konečné třetí místo vzdálilo.“

Sestava Jaroměře: R. Svoboda Koblížek, Merkl Mlateček, Růta Hetfleiš, Ježík Hamáček, Rudolfský, Ma. Svoboda Jirásek, Novotný, Karel Křepinský, Mach, M. Podzimek Krause.

HC Náchod - HC Stadion Vrchlabí 3:4 PP (1:0, 0:2, 2:1 0:1).

Hned ve 4. min. se dostal domácí Petr do sólového úniku, ale nedal. Hosté kontrovali dělovkou Červy, Navrátil se zaskočit nenechal. V 16. min. Filipova řada rozpoutala kombinaci před domácí brankou, její strážce znovu v brankovišti kraloval. Na konci téže minuty se vyznamenal znovu Navrátil, když zlikvidoval sólo zkušeného Filipa. V půli 20. min. se přes Petra a Navrátila dostal puk k Hudečkovi, který ač faulován s přehledem sólovou akci zakončil 1:0.

Ve druhé části byli hosté aktivnější, na konci 5. min. se z očí do očí Navrátilovi po úniku díval Svoboda, domácí brankář se vyvést z klidu nenechal. Po chvíli na druhé straně z protiútoku rána Hudečka skončila na masce hostujícího Biegla. V čase 18:20, při hře čtyř proti čtyřem, Svoboda odčaroval Navrátilovo kouzlo a bylo vyrovnáno 1:1. Po dalších 40 sekundách se kotouč dostal po zmatku v domácí obraně k Lepkovi a ten převážil stav na stranu hostí z Vrchlabí 1:2.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s korekturami v sestavě. Ty přinesly své ovoce až v 53. min., kdy Dostál narýsoval kolmici na Škodu, a ten se štěstím vyrovnal 2:2. V půli 19. min. hráli po faulu Marka přesilovku domácí. V první sekundě poslední minuty ji proměnil Petr 3:2. Hosté to ale nezabalili, Filip vysunul Svobodu, který poslal zápas do prodloužení 3:3.

To se hrálo jen 55 sekund, když akci jak přes kopírák zopakovali Filip se zakončujícím Svobodou 3:4.

Sestava Náchoda: Navrátil, Pavlík, Hořčička Růžička, Dostál Chudý, Špetla Leeder, Petr, Hudeček Škoda, Šejnoha, Dušánek Matys, Vondřejc, Zeman.

HC Wikov Hronov - Spartak Nové Město nad Metují 7:4 (2:2, 3:1, 2:1)

Již v první minutě měli domácí dvě šance, ve 2. min. zahodil další Franců starší. V 8. min. ujel novoměstský Praus, byl faulován, ale rozhodčí jen vylučoval. V přesilovce Ježek ze vzduch tečoval nahozený puk a poslal hosty do vedení 0:1. V čase 12:17 Fišer předložil Vítkovi a ten se trefil Bláhovi pod vyrážečku 1:1. Při vyloučení Dufka ve 13. min. dal Hronov gól, branku však hlavní sudí neuznal pro předchozí faul Štelziga. Při hře čtyři na čtyři v 15. min. dělovka Fišera překvapila Bláhu 2:1. O chvíli později hákoval Ježek, oslabení sehrál Hronov zle, když ujeli tři Novoměšťáci a Janoušek střílel do prázdné klece 2:2.

Dvě minuty po přestávce kombinace Vítek Fišer Martin Franců byla zakončena gólem posledně jmenovaného 3:2. O deset sekund nato stejný střelec z blafáku skóroval podruhé 4:2. Poté hronovská obrana vyrobila několik minel, hosté netrefili prázdnou branku, ale otálení s vyhozením puku využil Stehno, našel Ježka a ten zblízka snížil na 4:3. Ve 31. min. po vyhraném buly si Ansorge položil gólmana a zavěsil 5:3.

Ve 42. min. domácí Ansorge již střílel do odkryté branky, šanci zhatila lapačka Bláhy. Ve 48. min. při vyloučení Daňa využil početní převahu novoměstský Dittrich 5:4. Pět minut před koncem Ježkovu loženku zázračně chytil Svoboda, vzápětí se již hosté radovali z vyrovnání, poskakující puk však z čáry zamířil ven z branky. V čase 56:35 kombinace domácích po ose Martin Franců Šakarov skončila střelou Fišera do prázdné klece 6:4. Snahu Města ukončil sekyrou Ježek a vyfasoval 2+2 minuty. Přesilovku čtyři na tři v poslední minutě Hronov využil ranou Daňa z první 7:4.

Josef Bahník, trenér Hronova: „Sehráli jsme dobré utkání, velice mne potěšili místní kluci. Samozřejmě velký podíl na třetím vítězství nad Městem letos má i skvělý Petr Svoboda v brance.“

Jan Jeník, trenér N. Města: „Můžeme jen litovat nevyužitých šancí, největší překážkou nám byl domácí brankář Svoboda.“

Sestavy Hronov: Svoboda Borůvka, Štelzig Fink, Kubeček John, Borůvka Šakarov, Hubáček, Ma. Franců Vítek, Fišer, Rojšl Ansorge, Mi. Franců. N. Město: Bláha Hejduk, Jakl Marša, Burdych Dufek, Šnejdr Praus, Ježek, Dittrich Potuček, Janoušek, Stehno Mach, Chmelík, Reichmann. (jv, jk, mš)