Jaká byla z vašeho pohledu nedávno skončená sezóna?
Mohu říct, že o dobrých věcech se hovoří vždy lépe, no a ta letošní sezóna k těm dobrým jistě patří. Na začátku jsme ale museli řešit finanční problémy, které ohrožovaly samotnou účast našeho družstva mužů v soutěži. Naším cílem bylo probojovat se do závěrečných bojů play off a tím si zaručit účast v první KHL pro novou sezónu.

Pojďme tedy postupně po stopách letošní sezóny, co vám ukázala základní část?
Průběh základní části ukázal, že náš vytyčený cíl je reálný a dá se splnit. Čtyři prohry za sebou v samém závěru soutěže nás ale odsunuly na páté místo v základní skupině. Toto umístění nás stálo dobré a výhodné postavení pro závěrečné boje play off. V těchto chvílích náš tým prožíval také největší krizi sezóny. Vzniklé problémy jsme ale naštěstí rychle zažehnali a veškeré síly soustředily na závěrečné boje o mistrovský titul.

Můžete nyní pár vět k samotným vyřazovacím bojům?
Naším prvním soupeřem v play off se staly Třebechovice pod Orebem. Třebechovice jsme ve všech třech zajímavých zápasech dokázali porazit a čekali na dalšího protivníka. Naším tajným snem bylo Vrchlabí.

Byl to ale Trutnov.
Bohužel. Tento tým v letošní sezóně patřil mezi největší kandidáty na celkového vítěze a svou roli také už v základní části jasně naplnil. Bohužel pro nás se papírové předpoklady potvrdily a Trutnov nás ve třech zápasech porazil.

O bronz jste se tedy střetli s Novým Městem, na které se vám v základní části příliš nedařilo.
To je pravda. V základní části nás Město dvakrát porazilo, a tak jsme všichni čekali, jak to dopadne v play off. Po dvou třetinách prvního zápasu svítilo na ukazateli skóre pro nás nepříznivých 0:5 a naši fanoušci hromadně odjížděli. Nám se ale povedl obrat snů a během třinácti minut jsme smazali náskok domácích a v nájezdech nakonec dokonali obrat. Z mého pohledu ovlivnil tento zápas celý další průběh série o bronzové medaile. Ve dvou dalších utkáních jsme po dobrých a kvalitních výkonech porazili Spartak 5:3 a na hřišti soupeře dokonce 8:1. Celkem jsme celou sérii vyhráli 3:0 a obhájili tak bronzové medaile.

V hronovském dresu se letos objevilo nebývale hodně brankářů, mělo to nějaký výrazný vliv na průběh sezóny?
To máte pravdu. Pokud se nepletu, tak v letošní sezóně jsme na postu brankářské jedničky vystřídali šest brankařů. Je jisté, že tyto neustálé změny a hledání brankářské jedničky se projevovaly a dopadaly na celý tým. Ač nerad, musím přiznat, že tento problém v Hronově trvá už třetí rok. Doufám ale, že příští sezónu bude na postu jedničky jiné jméno než tomu bylo v minulých třech sezónách. O to více mě těší, že se nám tento velký problém podařilo zdárně vyřešit, zejména v zápasech play off, kde nás svým výkonem podržel mladý brankář Kolbaba.

A jak to vůbec bude s brankáři a ostatně i celým kádrem do sezóny další. Udržíte ho pohromadě?
Na tuto otázku se dnes nedá dost dobře odpovědět. Myslím, že zájem pokračovat v obdobné sestavě i v sezóně příští, je oboustranný. Jistě máme své představy o příští sezóně a s většinou hráčů jsme domluveni na pokračováním. Víme také, že je potřeba družstvo vhodně doplnit a omladit. Zkráceně řečeno, kostru týmu máme a nyní ji musíme vhodně ustrojit a načančat.

Začíná vám konečná fáze rekonstrukce stadiónu. Je to větší výhra pro samotné hráče nebo vaše věrné fanoušky?
Trochu vás poopravím, nejedná se o rekonstrukci, ale o dostavbu našeho stadionu. Tato dostavba je jistě veliký historický mezník a událost nejenom v našem klubu, ale jistě v celém městě. Konečně se budeme pohybovat v důstojném prostředí odpovídající dnešní době. Samotné řešení dostavby stadionu docení také naši diváci. Nová restaurace přímo na stadionu a stánek s občerstvením uspokojí opravdu i náročné zákazníky. Vedení HC Wikov Hronov navrhlo umístit pár sedaček na tribunu pro naše invalidní a starší fanoušky, což je jistě potěší. Konečně se také dočkáme nových toalet, které budou svým počtem a kvalitou odpovídat jednadvacátému století. Pokud k tomu přidáme dobrý a kvalitní hokej, tak co více si hronovský divák může přát. Na vaši otázku „pro koho je dostavba větší výhra", řeknu asi toto: vyhrál každý, kdo má rád hronovský hokej.