Vypjaté emoce, radost, bujaré oslavy. A následně velké očekávání, zda se bude bojovat o druhou ligu. Takové pocity vyvolalo v mnoha fanoušcích vítězství hokejistů HC Náchod v Krajské hokejové lize mužů. Náchodští ve finále přehráli po výsledcích 3:2 a 7:0 Jaroměř a stali se tak krajskými mistry.

Emoce a napětí předcházely finálovému zápasu. „Hrůza to čekání. V dlaních studenej pot. Ať už je šest," vyjádřil nervozitu před zápasem Jan Kindl na facebookových stránkách HC Náchod. A Miroslav Kubík dodal: „Rošlapem je."

To se nakonec povedlo. Jeden z fanoušků Miroslav Ťokan výsledek okomentoval slovy: „Domácí finálový zápas to byly nervy do poslední minuty, zápas u soupeře a jednoznačné deklasování soupeře s nulou. Gratulace celému týmu! Skvělé finále!!!"

Slavící hokejisté po finále poděkovali všem fanouškům za podporu a na Facebooku zveřejnili fotky, jak se s pohárem radují už v šatnách.

Nyní od šťastných fanoušků sklízejí náchodští mistři už jen chválu. „Kluci jsou prostě borci," míní Zdenka Minaříková. Milan Ďuriš zase sdělil: „Velká gratulace náchodským hokejistům. Smekám před výkonem v Jaroměři. Přeji v baráži o druhou ligu postup. Náchodští příznivci si to zaslouží." Další z fanoušků Jiří Doležal hokejistům poznamenal: „Moc vám to přeji."

Blahopřejné vzkazy nechodí jenom od místních, ale třeba i z Hronova. Ladislav Vít jim zase napsal: „Gratulace z Broumova."

Jestli zabojují o postup do druhé hokejové ligy, to ještě není úplně jasné. „S kluky si v klidu v šatně sedneme a probereme to," říká dva dny po úspěšné finálové sérii náchodský trenér Ludvík Berger. V případě, že by Náchod nakonec do kvalifikace nastoupil, střetl by se v ní s vítězi Pražského a Jihočeského kraje. Tato kvalifikace odstartuje 13. března a hrát se bude systémem každý s každým doma-venku. Vítěz této skupiny by si to pak o postup do 2. ligy rozdal s vítězi dalších skupin.