HC Wikov Hronov – SK Třebechovice p. O 3 :1 (0:1, 2:0, 1:0) a nedohráno.

Dobře bruslící hosté zaskočili domácí už ve 13. min., kdy Hloušek objel branku Svobody a k bližší tyči zavěsil – 0:1. V 17. min. domácí Kozák z úhlu nastřelil tyč, ale to bylo ze strany Ochotníků v první třetině vše. Vyrovnání přišlo až ve druhé části, kdy vyraženou střelu Hajníka dorazil Škoda – 1:1. Hosté se oprávněně zlobili na rozhodčího, protože před tím se puk vrátil z ochranné sítě a hra měla být přerušena. Ve 32. min. nabil Hajník Škodovi a jeho dělovka se odrazila od tyče do sítě – 2:1. V závěrečné části utkání gradovalo, čtyři minuty před koncem hráli hosté přesilovku, Petr našel našlápnutého Franců a ten ukázal hostím, jak se brejky zakončují – 3:1. Po tomto gólu v čase 57:36 skočil protestující trenér hostí Řehák na led a hlavní rozhodčí Třasák okamžitě utkání ukončil. O výsledku tak musí rozhodnout STK.


Trenér Hronova Radek Měsíček: „Bylo to vydřené vítězství a my můžeme jen děkovat skvělému Svobodovi v brance. Hosté hráli velice dobře, jejich hru obdivuji a nechápu, proč figurují na poslední příčce.“

 

HC Opočno – Spartak Nové Město n. Met. 1:3 ( 1:0, 0:1, 0:2).

Hosté utkání zřejmě podcenili, a přestože si v úvodní třetině vytvořili tři jisté gólové šance, odcházeli z ledu za stavu 0:1. „A ten byl spravedlivý,“ dodal hostující trenér Biegl. Ve druhé třetině hosté z Nového Města přece jen přidali, ale kombinace se jim stejně nedařila. Naopak domácí mohli několikrát potrestat hrubé chyby hostů, Bláha v brance Města však svůj tým podržel. Ve 27. min. přece jen jeho spoluhráči vyrovnali. Chudý na modré udržel pásmo, přistrčil do rohu Ježkovi, jehož přihrávku přes brankoviště zužitkoval svým prvním mistrovským gólem za muže Marek – 1:1. Tento stav trval až do 49. min., kdy Beneš přihrál Hrabicovi, ten předložil Zámečníkovi a bylo to 1:2. Na konečných 1:3 upravil po akci Kodyma a následné skrumáži v 53. min. Řeháček.

 

Stadion Nový Bydžov – HC Jaroměř 2:3 (0:0, 0:1, 2:2).

Hodně nepovedené, leč vítězné utkání odehráli v Novém Bydžově hokejisté Jaroměře. „Odehráli jsme jedno z nejhorších utkání,“ shrnul stručně hostující trenér Vlastislav Vondřejc. Podle jeho slov to byl oboustranně podprůměrný zápas, ve kterým vynikli pouze oba brankáři. Hosté drželi jednobrankové vedení až do úvodu poslední části. Třetí třetinu začali přesilovkou, jenže po chybě na útočné modré inkasovali už po 24 vteřinách. Minutu nato šli dokonce domácí do vedení, Jaroměř však dvěma góly přece jen zápas zlomila a z Bydžova si přiváží cenné body.