Celkovým vítězem Zimní hokejové Tip ligy se stal i díky bláznivému závěrečnému kolu Vítězslav Šolc z Machova. Ten díky přiriskovanému poslednímu kolu poskočil z průběžné 15. pozice, z níž ztrácel na čelo devět bodů, až na výslunní. „Jak se lidově říká, už jsem to před tím posledním kolem zabalil, i proto jsem trochu víc zariskoval a ono to vyšlo," říká s úsměvem šťastný vítěz.

Prozradíte mi svou strategii? Jste spíš opatrný tipér nebo rád riskujete.
Nepatřím mezi ty hráče, kteří riskují. Od prvního kola sázím na jistotu.

V posledním kole se ale netypicky zrodilo šest remízových zápasů, tam by vám jistota moc nepomohla…
To máte pravdu, v posledním kole jsem trochu zariskoval, tuším, že jsem tam dvě remízy uhodl a to mi hodně pomohlo.

Přiznejte se, věřil jste před posledním kolem, že byste mohl ještě usilovat o celkové vítězství?
V žádném případě. Jak se lidově říká, už jsem to před tím posledním kolem zabalil, i proto jsem trochu víc zariskoval a ono to vyšlo.

Jste pravidelným účastníkem fotbalové i hokejové Tip ligy. Která je pro vás zajímavější?
Rozhodně fotbalová.

Proč?
Je to více zaměřené na region. Člověk tady všechny ty celky z okolí aspoň trochu zná, takže zhruba ví, co od nich může čekat. U té hokejové je to pro mě podstatně těžší, protože se člověk může maximálně orientovat podle tabulek.

Ještě mi řekněte. Co uděláte s hlavní cenou?
Dres věnuji mladším synům, kteří se o fotbal i hokej zajímají a dokonce jsme letos párkrát v Hradci na hokeji i byli. Sud od Tambora si vzal starší syn, který jede s partou na hory, tak se jim bude hodit.

Minulý týden se už rozběhla fotbalová Tip liga a koukal jsem, že tam opět nechybíte. Takže znovu do toho půjdete se sázkami na jistotu?
Samozřejmě, ono se většinou nevyplatí moc riskovat. Občas to sice přinese pár bodů navíc, ale v dlouhodobějším pohledu se to podle mého názoru nevyplatí.

Vzpomenete si, kdy jste s Tip ligou začínal?
Zrovna nedávno jsem na tím sám přemýšlel a myslím, že to bude zhruba deset let, ale přesně to nevím.

DRES HC Mountfield věnoval Vítězslav Šolc svým mladším synům, o náplň sudu od Tambora se podle vítěze postará starší syn s kamarády.Zdroj: DENÍK/Regina Hellová

DRES HC Mountfield věnoval Vítězslav Šolc svým mladším synům, o náplň sudu od Tambora se podle vítěze postará starší syn s kamarády.