Nepřízni osudu se vzepřela Jaroměř, která potvrdila stoupající formu a doma díky povedené třetí třetině porazila Hronov. Za překvapení lze považovat také vítězství Nové Paky na ledě vedoucího Náchoda, který poprvé v této sezoně prohrál v normální hrací době. Podobný husarský kousek jako Nové Pace a Jaroměři se nepovedl Třebechovicím, které si z Nového Města odvezli desítku.

HC Jaroměř – HC Wikov Hronov 7:5 (1:3, 2:2, 4:0). V okresním derby měla Jaroměř Hronovu co odvádět z prvního zápasu, kdy ve Wikov aréně prohrála 7:1. Mezitím se v obou oddílech změnilo pár věcí, přesto do utkání nastupovali v roli favorita hosté.
Už po 41 vteřinách  vypadl puk po střele Koblížka Kudrovi z výzbroje, domácí ho dostali do sítě, ale píšťalka rozhodčího byla rychlejší. Na hronovského brankáře mířilo v úvodu hodně střel, ale bez úspěchu. Zatímco Bernart byl na druhé straně bez práce a na puk si nesáhl ani v 7. min., kdy hostující Picko napálil Vejmana a vlastním gólem se hosté ujali vedení – 0:1. Za pár vteřin  zakončil sólo přes celé hřiště Bujňák a naštěstí pro Jaroměř bylo vyrovnáno velice brzy – 1:1. V tu chvíli rozhodčí signalizoval vyloučení hronovského hráče. Hronov vyloučení Vejmana nevyužil, ale krátce po této početní výhodě se trefil přesně pod horní tyčku Borůvka – 1:2. V další přesilovce lízla Táborského střela tyč jaroměřské branky. Lépe se vedlo Vítkovi, který potrestal zbytečný zákrok Karla a rázem to bylo 1:3. V jaroměřské brance nastala změna, v útoku také, když Karla nahradil Pekárek.
Po přestávce, po 17 vteřinách, Borůvkovu střelu uklidil do sítě ex-jaroměřský Miloš Růta, který tak zvýšil náskok hostů  na 1:4. Při hře čtyř proti čtyřem se změnilo skóre ještě jednou. Za 18 vteřin na to si po nájezdu z křídla Martin Podzimek položil Kudrnu a snížil na 2:4. Následné vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě přineslo šance Jaroměře, gól ale ne. V polovině zápasu se přece jen štěstí přiklonilo i k domácím, když Merklovu střelu dostal do sítě Hamáček – 3:4. Ve 32. min. se hrálo ve čtyřech na obou stranách, Merklově střele se do cesty postavil Kudrnův semafor a hronovský gólman následně chytil i Vejmanův nájezd. Ve 37.min. trefil domácí Krause tyč. A tak zákonitě přišel trest z hole Táborského – 3:5.
Na začátku třetí části využila Jaroměř zaváhání hostující obrany a Hamáček s Křepinským se postarali o čtvrtý gól v síti Kudrny – 4:5. Hosté se museli zamyslet při oddechovém času, ke kterému je dohnal vyrovnávacím gólem v čase 41:26 Novotný – 5:5. Další nápor Jaroměře vyústil ve faul na Světlíka. Přesilovkou domácí zavřeli Hronov do pásma, vytvořili si šance, ale bez gólové odezvy. A po přesilovce byl vyloučen domácí Svoboda, jenže ani tentokrát se skóre neměnilo. Poté hrála Jaroměř další přesilovku a po devíti vteřinách dokonce dvojnásobnou. A v tu chvíli skončil za protesty zápas pro hostujícího Táborského. V přesilovce Merklovu střelu lehce tečoval Křepinský a Jaroměř poprvé, a po zásluze, šla v zápase do vedení – 6:5. V čase 54:13 dělovku Novotného vyrazil Kudrna a z dorážky trefil Podzimek břevno. Perné chvilky nastaly domácím při vyloučení Dostála v 56. minutě. Závěr zápasu byl velice dramatický, Jaroměř ale už vítězství udržela a navíc do prázdné branky ještě skóre navýšila na konečných 7:5.
Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Jako vždycky jsme začali dobře, ale soupeř dokázal využít nedůrazu v obraně i zcela zbytečných vyloučení a dostal se do vedení 4:1. Nevím, co se stalo, ale nakonec jsme zápas díky poslední třetině, kterou jsme vyhráli 4:0, dotáhli zdárně do konce."
Sestavy – Jaroměř: Bernart (15. Vacek) – Merkl, Kotrč, Ježík, Koblížek, Bujňák, Dostál – Hamáček, Křepinský, Svoboda – Vejman, Novotný, Podzimek – Karel, Světlík, Krause – Pekárek. Hronov: Kudrna – Hornyš, Borůvka, Táborský, Mlateček, Suk, Matějček, John – Klemenc, Růta, Bartoň – Picka, Ma. Franců, Vítek – Mi. Franců, Šafář, Rojšl.

Spartak Nové Město nad Metují – SK Třebechovice pod Orebem 10:1 (2:0, 3:1, 5:0). Domácí hokejisté povzbuzeni nedělní výhrou nad Náchodem vlétli do utkání jako uragán. Ze zápasu ještě neuběhly ani tři minuty a Vlček dává svou první trefu zápasu. O chvíli později domácí přečkali vyloučení Hejduka a na sklonku první desetiminutovky udeřili podruhé, když na 2:0 zvyšoval Reichmann. Zbytek první třetiny rozkouskovala vyloučení třebechovických hráčů, skóre ale už žádných změn v první části nedoznalo.
Jak se domácím povedl vstup do první třetiny, tak se jim povedl vstup i do té druhé. A byl to opět Vlček, který po dvou a půl minutách dává domácím tříbrankový náskok. O dvě minuty později si hosté zkusili další početní výhodu, ale opět bez úspěchu. Pohodový čtyřbrankový náskok tak domácím zajistil krátce po polovině zápasu Praus a o necelou minutu později zkompletoval hattrick Vlček – 5:0. Hosté po páté inkasované brance střídají gólmana, Lochmana nahrazuje Petrů. Tento impuls na hosty zapůsobil jako živá voda, od střídání brankářů uplynulo jen sedmnáct sekund a Třebechovice dávají svůj první, a jak se později ukázalo, i poslední gól – 5:1.
Třetí dějství začali znovu lépe domácí a po trefách Hejduka a Ježka už to zavánělo debaklem – 7:1. Závěrečnou pětiminutovku Třebechovice vůbec nezvládají a díky dalším dvěma gólům Ježka a jednomu Vlčka si z Nového Města odvážejí desítku.
Sestava Nového Města nad Metují: Biegl – Jakl, Hejduk, Marša, Dittrich, Šnejdr, Plíhal – Ježek, Kodym, Praus – Hudeček, Vlček, Reichmann – Junek, Dufek, Lukášek – Rejchl, Mach.

HC Náchod – BK Nová Paka  2:5 (0:0, 1:4, 1:1). Na počátku zápasu to byli hosté, kteří zasypali Navrátila sprškou střel. Nová Paka poté nevyužila přesilovku po faulu Hendricha v úvodu 4. min. ani Petra z poloviny 6. minuty. Aby toho nebylo málo, tak Zeman dostal ránu do brusle, která razanci nevydržela a pro domácího útočníka to značilo chvilkovou nucenou pauzu. Domácí nepotrestali vyloučení Štěpána z úvodu 11. min. za zdržování hry, v přesilovce pálil dvakrát Verner a jednou Pazdera. Když střelci gólový recept na Navrátila a Boušku nenašli, skončilo úvodní dějství bez branek.
Do druhé části vstoupil Náchod špatně, když se po 20 sekundách trefil hostující R.  Škoda – 0:1. V čase 23:00 se opět gólově blýskalo před Navrátilem, když skóroval Hloušek – 0:2. V úvodu 27. min. byli vzájemně vyloučeni Šejnoha s V. Plecháčem. V téže minutě si faulem pomohl Macháň a přesně po uplynutí jedné minuty byl zásluhou Rejla zpět ve hře – 0:3. Ve 29. min. střílel od modré Verner a jeho asi třikrát tečovaná rána olízla tyč hostující branky. Ve 31. min. se na trestnou lavici znovu podíval Macháň a za Navrátilem zvonila o chvíli později tyč. Ve 32. min. byli společně vyloučeni Petr a V. Plecháč. Po minutě se k nim přidal hostující Hloušek a Náchodští hráli přesilovku. Ta jim příliš herně nevyšla a byli to hosté, kteří tři sekundy po konci přesilovky navýšili skóre na hrozivých 0:4. Po dvou minutách zavelel do ofenzivy domácí kapitán Škoda, ale střelecké štěstí neměl. V úvodu 39. min. si počínal novopacký Havelka v rozporu s pravidly. V čase 39:44 odčaroval Bouškovo kouzlo ranou od modré Verner 1:4.
Do třetí třetiny vstoupili domácí s odhodláním s nepříznivým stavem ještě něco udělat. Ve 42. min. fauloval Slabý. Po chvíli dvakrát pálil od modré Hendrich, jednou měl Bouška notnou dávku štěstí, když kotouč tancoval před brankovou čárou. Ve 46. min. vlétli do náchodské obrany dva soupeři, Navrátil se ale včas proti ráně přemístil. Po minutě Rail dal domácím ještě naději – 2:4. Další útočný výpad v 52. min. skončil brankou Hlouška a bylo prakticky rozhodnuto – 2:5. Pak byli krátce po sobě vyloučeni tři hráči Náchoda, Navrátil ale už nekapituloval a  když se stejně vedlo i Bouškovi, zrodilo se překvapivé skóre. Tři body si tak zaslouženě odvezli hosté z Nové Paky.
Ludvík Berger, trenér Náchoda: „Nehráli jsme v optimální sestavě a prakticky nic se nám nedařilo. Soupeř hrál agresivně a vyhrál zaslouženě."
Sestava Náchoda: Navrátil – Hendrich, Pazdera, Verner, Jurča – Šejnoha, Leeder, Petr – Stehno, Škoda, Macháň –  Zeman, Špetla, Rail. (jv, mr, jk)