Semifinálová utkání:

HC Náchod – TJ Spartak Nové Město nad Metují 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) – stav série 1:3. Vstup do zápasu patřil domácím, když si vynutili chybné střídání soupeře a měli možnost hrát přesilovku. Po chvíli vyzkoušel Bláhovu pozornost Hubáček, a to hned dvakrát. V 7. min. nechali domácí příliš prostoru Pištovi, který přesným pasem vyslal do samostatného nájezdu Vlčka, jenž otevřel skóre zápasu – 0:1. Domácím se podařilo vyrovnat zásluhou hrdiny středečního zápasu Hrabici, který po příhře Vítka stahovačkou poslal černý kus gumy mezi Bláhovy betony – 1:1. Ve zbytku třetiny už gól nepadl.

Do druhého dějství vstoupili domácí aktivně, jenže Bláha si se všemi pokusy Náchoda poradil. V polovině utkání Bláha vyrazil ránu Vítka, když brankář Spartaku kotouč ještě nekontroloval, Vítek jej dorazil do sítě, ale v tom momentu zazněl hvizd rozhodčího a gól uznán nebyl. Ve 33. min. dělovka Vernera prosvištěla skrz Bláhovy betony, ale v síti neskončila. Vzápětí fauloval domácí Pavlík a chvíli před jeho návratem na led se blýskl Ježek, který chytil jistý gól.

Ve 3. třetině se v úvodu do více šancí dostávali domácí, jenže bez úspěchu. Na konci 49. min. střílel Vlček, Ježek zasáhl včas, ale proti dorážce Potůčka již zakročit nemohl – 1:2. V 58. min. Potůček trefil tyč Ježkovy svatyně. V další minutě se hosté provinili chybným střídáním, domácí si vzali time out a přistoupili ke hře bez brankáře. Ve 20. min. nebyl posouzen jako nedovolený zákrok na Hamerského a z protiútoku domácí zapomněli na hbitého Ježka, který kotouč dovezl do opuštěné domácí klece – 1:3.

Aleš Hynek, manažer mužstva Náchoda: „Na jednu vstřelenou branku se v play off vyhrávat nedá. Dnešní zápas byl obrazem celé série. V každém utkání jsme Nové Město přestříleli. Dnes dokonce o dvacet střel, ale hokej se hraje na góly. Pro mě je neúčast ve finále s mužstvem, které jsme před sezonou postavili a na play off ještě posílili, zklamáním. Pravdou ale je, že Nové Město podávalo v základní části i v nadstavbě nejvyrovnanější výkony, obě části vyhrálo a do finále patří právem. Gratuluji soupeři k postupu a přeji mu hodně štěstí v obhajobě titulu.“

Pavel Biegl, trenér N. Města: „Mám ohromnou radost, že jsme přešli do finále přes soupeře, kterého jsem se obával nejvíce. Kromě nepovedeného třetího utkání jsme odehráli to, co jsme potřebovali. Série nebyla o smůle Náchoda či naší chytrosti ve hře, ale o tom, že my jsme toužili po finále více. Velkou poklonu je třeba složit nejen úžasnému Bláhovi v bráně, ale celému mančaftu, jak se k semifinále postavil.“

Sestavy – Náchod: Ježek – Chudý, Šotola – Pavlík, Hamerský – Fečo – Verner, Vondřejc, Macháň – Vítek, Hubáček, Hrabica – Škoda, Hudeček, Komárek. N. Město n. Met: Bláha – Beneš, Dostál – Jakl, Plíhal – Šnejdr – Zámečník, Ježek, Praus – Janoušek, Kodym, Pišta – Hejduk, Potůček, Petr – Vlček.

SK Třebechovice – HC Jaroměř 4:3 SN (2:1, 0:1, 1:1) – stav série 3:1. Pro Jaroměř to byl zápas o všechno. První vážnější šanci spálil domácí Polák ve 4. min., kdy jel sám na Svobodu. Po chvilce zastavil další šanci domácích Novák jen za cenu faulu. Úvodní minuty zápasu pařily domácím. Když byl v 9. min. vyloučen Hloušek, dostali se domácí do více než minutové dvojnásobné přesilovky. Přestupek hostí potrestal Polák do odkryté branky v 10. min. a ve 13. min. Mareček druhým gólem střelou od modré – 2:0. Na ledě v tu chvíli existovalo pouze jedno mužstvo a brankář Svoboda nevěděl, kam dřív skočit. Jaroměřskou šanci v 17 .min. spálil Novotný, jehož střela mířila mimo tyče. Domácí však dostali po tomto momentu trest za zdržování hry a v přesilovce Drašnar snížil na 2:1.

Ve 26. min. po akci Drašnara měl vyrovnání na hokejce Hamáček, Petrů bravurně chytil. Na střelu Nováka o minutu později byl ale už krátký – 2:2. Po gólu Jaroměř nevyužila přesilovku a navíc ještě po návratu Kostky z trestné lavice musel vytáhnout velice dobrý zákrok Svoboda. Pro Jaroměř, i díky tomuto zákroku brankáře, skončila druhá třetina lépe, co se týká skóre i hry.

Poslední část začala lépe pro Jaroměř, šance Hamáčka a Novotného však změnu skóre nepřinesly. V čase 45:26 při vyloučení Drašnara a Suchého musel být vyklizen prostor kolem trestných lavic a hrát se začalo až po vleklých diskusích. Když se začalo hrát, dostal Jaroměř do vedení Vejman. Jenže neuběhla ani minuta a bylo díky Polákovi srovnáno – 3:3. Zároveň to byl první gól, který padl při hře pět na pět. Čtvrtý gól domácích padl po chvilce do posunuté branky a proto nebyl uznán. Vyloučen byl však Merkl, v přesilovce domácí prázdnou branku netrefili. V čase 54:18 dostala hostující lavička trest za příliš mnoho hráčů na ledě, po minutě dostal trest Novák za podražení a Třebechovice měly minutu výhodu dvou mužů v poli, ale neuspěly. Patnáct vteřin před sirénou Růta ve stoprocentní šanci sám u branky přestřelil.

Prodloužení přineslo střely Ježíka, Nováka, Chýlka a na druhé straně Suchého. A Suchý také trefil v 64. min. jaroměřskou tyč! Po úpravě ledu následovaly samostatné nájezdy. Začaly Třebechovice. Polák trefil šibenici nad lapačkou, Hamáček na druhé straně přes vyrážečku vyrovnal. Pak se střelci odmlčeli, ve čtvrté sérii jaroměřský Růta nedal a následné poslal Třebechovice do finále Polák.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Takovéto utkání se musí divákům rozhodně líbit. Radost z něho mají však vždy pouze vítězové. Naši hráči hráli nadoraz, smazali jsme manko dvou gólů z přesilovek a našimi využitými přesilovkami pak zápas otočili. Ale ani to bohužel na Třebechovice nestačilo a i když jsme prohráli, tak s hlavou nahoře. Jaroměřským hráčům děkuji za výkon a soupeři k postupu do finále gratuluji.“

Sestava Jaroměře: Svoboda – Hloušek, Merkl – Novák, Ježík – Chýlek, Růta – Krause – Hamáček, Novotný, Drašnar – Vejman, Křepinský, Jurča – Svoboda, Rudolfský, Karel.

Zápasy o 5. – 8. místo:

HC Wikov Hronov – HC Dvůr Králové 8:2 (1:1, 4:0, 3:1). Na začátku utkání Hronov překvapil hosty drtivým náporem, ze kterého vyplynuly dvě přesilovky. Ve druhé z nich, v čase 5:13, se v rohu uvolnil F. Ropický a z úhlu vyzkoušel pozornost Karbana. Ten sice střelu vyrazil, ale pouze před P. Ropického, který neomylně zavěsil – 1:0. Další útoky domácích se valily na branku hostí. V polovině 8. min. se hosté již nemohli ubránit dalším šancím domácích a osvobodili se pouze za cenu vyhození puku na střídačku, čímž domácím nabídli další početní výhodu. Při této přesilovce udělal na modré čáře chybu P. Ropický, puk zachytil Dušička, ale jeho samostatný nájezd Svoboda zlikvidoval. V 18. min. při další přesilovce domácích chyboval na modré čáře Hornyš, puku se zmocnil opět dvorský Dušička, poslal vpřed Všetečku, jenž vyrovnal na 1:1. V poslední minutě chtěli domácí odejít do šaten s gólem navíc, ale Ropického střelu v poslední minutě vytáhl Karban betonem a pět sekund před koncem první části Šafránek nastřelil tyč.

Ve druhé třetině se hra změnila pouze v tom, že domácí začali proměňovat šance. V čase 22:38 při přesilovce domácích vystřelil od modré Fink, Karban opět pouze vyrazil před domácího Šafránka a bylo to 2:1. V polovině utkání uvolnil P. Ropický Kozáka, ten vystřelil přes obránce, gólman Karban jen vyrazil a Kozák z dorážky upravil na 3:1. Ve 34. min. měli domácí další přesilovku. V ní se od pravého mantinelu uvolnil Šakarov, přihrál na modrou Hornyšovi, ten předložil před bránu Matyskovi, který nadvakrát proměnil – 4:1. Účet této třetiny zakončil Hornyš, který tvrdou střelou nedal Karbanovi šanci – 5:1.

V poslední třetině se ještě hosté snažili, ale domácí brankař Svoboda jim svým výkonem nedal šanci. Ve 45. min. dvakrát pálil hostující Říčař, ale domácí gólman spolehlivě kryl. Ve 49. min. Svoboda vychytal výborně hrajícího Dušičku. O minutu později nastřelil Šakarov pravou tyč branky hostí. V čase 50:43 skóroval hostující Rychtera, který po chybě obrany zůstal sám před brankou – 5:2. V 53. min. si opět Dušička vylámal zuby na výborném Svobodovi. Na konci 55. min. zakončil Šafránek sólo po přihrávce Kohouta – 6:2. Po minutě se skóre měnilo znovu. Po závaru v útočné třetině domácích dvakrát vybojoval puk Perutek, vyjel z rohu před branku a nadvakrát překonal Karbana – 7:2. Konečné skóre zápasu zkompletoval v čase 57:46 Kohout, který ujel obraně hostů a zakončil mezi nohy hostujícího brankaře – 8:2.

Radek Měsíček, trenér Hronova: „Už dříve jsem říkal, že se těším, až se vrátí do branky Petr Svoboda a má slova se jen potvrdila. Petr se velkou měrou podílel na zaslouženém a vysokém vítězství nad Dvorem a potvrdil, že je nejlepším brankářem Krajské ligy. Bojovným výkonem celého týmu jsme tak dokráčeli k jasnému vítězství.“

Sestava Hronova: Svoboda – Hornyš, Vaněk – Rojšl, Komárek – Fink, Popler – Matyska, Šakarov, Perutek – P. Ropický, Kozák, F. Ropický – Šafránek, Kohout, Frýda – Majer, Boroš. (jk, pb, jv, vb)