S nástupem mrazů se zmrazily také jaroměřské výkony. Třetí tým po základní části počítá v nadstavbě jen samé porážky, ve středu doma utrpěl debakl od Nového Města nad Metují. To udrželo své postavení v čele tabulky, druhé Vrchlabí, které ustálo souboj s Hronovem, ztrácí na vedoucí příčku šest bodů. Důležité vítězství zaznamenal ve středu také Náchod, který uspěl v Třebechovicích.

HC Jaroměř - TJ Spartak Nové Město nad Metují 4:11 (2:1, 2:7, 0:3)

Po dvou nepříliš povedených výkonech byl třetím soupeřem Jaroměře ve finálové šestce novoměstský Spartak, jehož hra už po pár let domácím vyloženě nesedí.

Začátek zápasu byl oboustranně opatrný. Ve 4. min. dorážel Růtovu zblokovanou střelu Novotný, Bláhovi však přímo do klína. I další střely končily na chráničích brankáře hostí. Se šancemi Spartakovců v 7. a v 10. minutě si zase poradil Svoboda v domácí brance. V polovině první třetiny se z protiútoku trefil přesně domácí Koblížek, a to navíc v oslabení, neboť na trestné lavici seděl Novotný. Druhá přesilovka Městu vyšla lépe a po objetí branky Vlček zavěsil pod břevno bezmocného Svobody 1:1. V 17. min. se řítil k brankáři hostů Křepinský, blafák nebyl úspěšný. Po bule vystřelil Koblížek a Křepinský tečí tentokrát nad brankářem vyhrál 2:1. Pět vteřin před sirénou trefil Hamáček tyčku novoměstské branky.

Úvod druhé třetiny připomínal silně ten první, Jaroměř se tlačila do útoku, Spartakovci vyčkávali. A to se jim nevyplatilo ve 25. minutě, kdy přesně do šibenice trefil třetí gól Podzimek. Spartakovci posléze hráli dvě přesilovky po sobě, využili až tu druhou. Odpověď Jaroměře ale na sebe nenechala dlouho čekat. Po sedmnácti vteřinách dal Novotný Jaroměři opět dvougólový náskok. V čase 30:01 bodovali hosté. Po chybném rozestavení obrany byla pro Prause již snadná práce trefit odkrytou branku 4:3. A pro domácí bylo v dalších vteřinách ještě hůře, neboť nejprve Ježek vyrovnal a po dalších vteřinách dostal hosty do vedení Potuček 4:5. O slibně vybudovaný náskok tak domácí přišli za pár sekund. Po tomto gólu trefil Ježík tvrdě do ramene Bláhu, ten po chvilce ošetření v zápase pokračoval. V čase 34:19 vypukla za Svobodovou brankou šarvátka, což rozhodčí odměnili tresty na obě strany. Ještě v téže minutě hosté svůj náskok zvýšili na dva góly 4:6. Zpět do zápasu mohla Jaroměř vrátit přesilovka ke konci druhé třetiny. Dudadíkova teč mezi betony Bláhy neproklouzla. Za to po chybě Růty, kdy ujel v oslabení Janoušek, kotouč za záda Svobody pronikl 4:7. Osmý gól padl v přesilovce, ve 39. minutě 4:8.

Poslední část hry domácí zahájili zbytečným faulem Vejmana. Potrestání netrvalo ani půl minuty a Janoušek upravoval na 4:9. Potupnou desítku dosáhl v 53. minutě z křídla Ježek. A to nebylo ještě všechno, Město svůj gólový zápis zastavilo až na čísle 11.

Josef Veselý, vedoucí mužstva Jaroměře: „Dostat ve třech zápasech 26 gólů, to rozhodně není ke cti jaroměřského hokeje. Ale bohužel to je tvrdá realita a velká ostuda, pod kterou jsou podepsáni všichni hráči včetně vedení.“

Jan Jeník, trenér N. Města: „Po první třetině, kdy domácí zaslouženě vedli 2:1, jsme se vrátili k výkonu z nedělního utkání s Vrchlabím a během dvanácti minut, během nichž jsme vstřelili sedm branek, rozhodli utkání ve svůj prospěch. Třetí třetina se už poté dohrávala jen z povinnosti.“

Sestavy Jaroměř: Svoboda Koblížek, Merkl Mlateček, Růta Ježík, Podzimek Vejman, Rudolfský, Hamáček Jirásek, Novotný, Karel Křepinský, Dudadík, Krause. N. Město: Bláha Jakl, Hejduk Dittrich, Plíhal Burdych, Šnejdr Ježek, Kodym, Praus Potuček, Janoušek, Vlček Řehák, Chmelík, Stehno Mach.


HC Stadion Vrchlabí - HC Hronov 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Hned v 1. min. měl Hronov dvě velké šance, Biegl vše vyřešil. Ve 3. min. další loženku Kozáka po střele z bezprostřední blízkosti také gólman Vrchlabí uhasil. Vzápětí při vyloučení Borůvky mohli jít domácí do vedení, ale Jakubcovu střelu z pozice mezi kruhy Svoboda rovněž bezpečně chytil. V polovině třetiny fauloval Šakarov, po minutě i domácí Marek, na obou stranách se ale střelci nevyznamenali. V 15. min. šel za katr podruhé Šakarov, Jakubec v přesilovce minul odkrytou část hronovské svatyně. O dvě minuty později hostující Vítek sám mezi kruhy pálil jen do brankáře. Pouhých osm sekund před sirénou vymetl levé okno Svobodovy klece Mašek a poslal domácí do vedení 1:0.

Druhou třetinu zahájil Hronov obrovským náporem. Ve 22. min. Vítek střílel o milimetry vedle, o minutu později trefil Daňo z úhlu jen konstrukci branky. Vzápětí ujel Šakarov, ale v nájezdu střílel jen do vysunutého betonu Biegla. Ve 29. min. postupoval opět Šakarov sám na gólmana, při střele byl faulován, ale nařízenou penaltu zahodil, když přestřelil gólmana, i celou branku. O minutu nato stejný hráč opět odjel, ale zazdil i svůj třetí samostatný nájezd. To se později ukázalo jako rozhodující. Pak Fišer čistě vyhrál buly v útočné třetině a Vítek se z voleje parádně trefil 1:1. Hosté se však těšili z vyrovnání jen minutu. Výborně hrající Jakubec vrátil do sítě vyraženou střelu a poslal horaly do vedení 2:1. Dvě minuty nato dělovku Fišera skvěle chytil Biegl do lapačky. Další důležitý moment nastal ve 35. min. když pykal na trestné domácí Lepka. Hronov sehrál přesilovku zle, ujela mu dvojice Filip Jakubec a sehráli kombinaci až do prázdné branky 3:1. Ani další přesilu při vyloučení Marka Hronov nevyužil, i když Biegl čelil opravdu těžké palbě Wikováků.

Ve 41. min. obrovská šance Filipa brankou neskončila, o pár minut nato ujela hronovská dvojice Vítek s Fišerem, Biegl střelu vykopl. Ve 47. min. střílel Šakarov, Biegl vyrazil, ale Hubáček zblízka pod břevno zavěsil a snížil na nadějných 3:2. Přesilovka při vyloučení Marka přinesla jen střelu Fišera těsně vedle, po jejím skončení z trestné naskočil vyloučený Marek, nájezd Svoboda se štěstím kryl. Ihned nato fauloval vrchlabský Mádle. Největší šanci měl v přesilovce opět Šakarov, ale byl moc blízko před gólmanem a pro střelu neměl dostatek prostoru. V 53. min. zahodil stoprocentní příležitost domácí Lepka, ale o tři minuty později Blažejův bekhend pod víko znamenal dvoubrankové vedení Vrchlabí 4:2. Hronov se zlomil, hráči už nenašli fyzické ani psychické síly na další obrat.

Vlastislav Vondřejc, trenér Hronova: „Zcela vyrovnané utkání, ve kterém mělo Vrchlabí více štěstí. My jsme štěstí tentokrát nešli naproti, ve druhé třetině jsme neproměnili tři samostatné nájezdy a ještě trestné střílení, z toho se musí něco dát, jinak nelze očekávat výhru.“

Sestava Hronova: Svoboda Borůvka, Hornyš Suk, Fink Šakarov, Hubáček, Ma. Franců Měsíček, Fišer, Vítek Kubeček, Kozák, Daňo.

SK Třebechovice pod Orebem - HC Náchod 4:7 (0:3, 1:3, 3:1)

Hosté začali zostra a v úvodu zápasu spustili na branku domácího Petrů kanonádu. V půli 3. min. měl střelu i s dorážkou Hudeček. Po chvíli Leeder domácího gólmana již překonal, ale pomohlo mu břevno. V úvodu 6. min. dostal Hudeček šanci na reparát a po nahrávce Petra otevřel skóre střetnutí 0:1. V závěru 7. min. akce začala od Navrátila a puk se přes Dušánka dostal ke Škodovi, který se v rychlosti nemýlil 0:2. V 11. min. domácí vyhodili kotouč z obranné třetiny mimo ledovou plochu, za zdržování hry putoval na lavici hanby Kudr. V čase 11:00 se o jeho rychlý návrat postaral Šejnoha 0:3. V polovině 15. min. se před Petrů dostal s chutí hrající Petr a domácí skoro-jmenovec jeho ránu vyrazil na břevno.

Do druhé části sáhli domácí trenéři ke změně brankáře, Petrů nahradil P. Lochman. Ten držel čisté konto jen osm minut. Parádní akci rozehráli Dušánek se Šejnohou a dílo zkázy dokonal výborně hrající Škoda 0:4. V půli 9. min. se domácí dočkali radosti po ráně Dostálka 1:4. Na konci 11. min. viděl Šejnoha na modré napřaženého Dostála, který utěšenou dělovkou do levého horního rohu Lochmanovy svatyně upravil na 1:5. Ve 12. min. se proti Lochmanovi podařilo skórovat i Hudečkovi 1:6. Na konci 13. min. se rána Vernera zastavila na domácí tyči. V polovině 15. min. Hudeček „odmítl“ hattrick, když nejprve pálil do Lochmana a pak již ležícího gólmana přehodil, ale jeho pokus na brankové čáře vyrazil obránce.

Do třetí třetiny vstoupili hosté faulem Matyse. Domácím se podařilo přesilovku využít Polákem 2:6. V půli 44. min. se mezi kruhy napřáhl Kostka a Navrátil neměl šanci 3:6. V 52. min. odmítl hattrick také Škoda. Na konci 14. min. se k čekatelům na hattrick zařadil Šejnoha, který zvyšoval na 3:7. V půli 58. min. Navrátilovi zvonilo v uších po ráně domácího kapitána Hlouška. Na konci předposlední minuty se o korekci výsledku postaral Rejzek který upravil na konečných 4:7.

Tomáš Hynek, trenér Náchoda: „Věděli jsme, že to v Třebechovicích nebude lehké utkání, protože soupeř disponuje hodně silným kádrem. Kluci ale k utkání přistoupili velice zodpovědně a soupeře doslova převálcovali. Odehrané dvě třetiny a na tabuli svítilo skóre 6:1 pro nás. To hovoří za všechny komentáře. Ve třetí třetině jsme trochu polevili, ale to je za takového stavu celkem pochopitelné. Domácím se tímto podařili zkorigovat výsledek. Za včerejší výkon si kluci zaslouží velkou pochvalu a dík.“

Sestava Náchoda: Navrátil, Chudý, Matys Pavlík, Dostál Špetla Verner, Vondřejc, Zeman Škoda, Šejnoha, Dušánek Leeder, Petr, Hudeček. (jv, mš, jk)