HC Náchod – HC Jaroměř 4:2 (0:1, 1:0, 3:1). K tradičnímu okresnímu derby nastoupili domácí v brance s Luňákem, hráli už také Hrach s Macháněm, naopak chyběli Javůrek, Kosík a Hradecký. Hosté nastoupili v brance s bývalou náchodskou oporou Navrátilem a v útoku hrál další bývalý hráč Náchoda Petr.

V první třetině se lépe dařilo hostům. V polovině 5. min. byl vyloučen domácí Janoušek, ale vzhledem k tomu, že se při zákroku zranil, šel na trestnou lavici Zeman. V úvodu 7. min. využívá nabídnutou přesilovku hostující Krause – 0:1.

Ve druhé části se domácí o trochu zlepšili, aktivnější ale byla i nadále Jaroměř. Její hubený náskok vydržel až do 38. min., kdy ex-náchodského brankáře Navrátila pokořil zápěstím Zeman – 1:1. „Tentokrát nám to nešlo a dvě třetiny jsme se trápili. Chyběl nám pohyb, rozehrávka, byly jsme špatní kombinačně, prostě nefungovalo prakticky nic," přiznal domácí trenér Ludvík Berger.

Ve třetí části se už ale herní projev jeho svěřenců zlepšil, což dokázali vyjádřit hned po 59 vteřinách, kdy Vlček otáčí na 2:1. Jaroměř však nerezignovala a ve 49. min. vyrovnal Kocián – 2:2. Definitivní rozhodnutí pak přinesly až závěrečné minuty. V čase 57:15 se v signalizované výhodě trefil jedovatou ranou Hrach – 3:2. Pak domácím zatrnulo, když na ledě zůstal nehybně ležet Zeman, po chvíli se přece jen začal hýbat, přesto ledovou plochu opouštěl na nosítkách. Hosté prahli po zaslouženém vyrovnání, a tak vsadili vše na jednu kartu. Při hře bez brankáře ale inkasovali z hole Vlčka počtvrté – 4:2.

Ludvík Berger, trenér Náchoda: „Hráli jsme daleko hůře než proti stejnému soupeři v přípravných zápasech, z naší strany se to opravdu moc nepovedlo. Za vítězství jsme proto z tohoto pohledu moc rádi."

Pavel Biegl, trenér Jaroměře: „Více než dvě třetiny jsme byli na ledě lepším mužstvem, ale neproměňování šancí nás stálo tři body. Náchod dnes vytěžil z minima maximum."

Sestavy – Náchod: Luňák – Hendrich, Verner, Hrach, Pánek, Plíhal, Srba – Šejnoha, Janoušek, Jurča – Stehno (30. Vlček), Vondřejc, Macháň – Leeder, Škoda, Zeman. Jaroměř: Navrátil – Koblížek, Merkl, Bujňák, Ježík, Dostál, Vaněk – Růta, Podzimek, Kocián – Hamáček, Hrabica, Petr – Krase, Karel, Kukal – Vejman, Světlík.

Nové Město nad Metují – Nová Paka 4:3 (1:1, 3:1, 0:1). Domácímu Spartaku se opět povedl vstup do utkání, i když mu to hosté svou nedisciplinovaností hodně usnadnili. Na začátku 8. min. hostující Kulhánek svírá puk a podle nového výkladu pravidel jsou za to dvě minuty. O půl minuty později navíc k němu přisedá spoluhráč Pour a domácí čeká zkrácená výhoda dvou mužů v poli. Osm vteřin před návratem prvního viníka otevírá skóre zápasu Kratochvíla – 1:0. Další početní výhoda se naskytla domácím v polovině 17. min., jenže v přesilovce přichází chyba Spartaku v obraně a Vondrlík v oslabení srovnává na 1:1.

Nedisciplinovanost hostů pokračovala i ve druhé části, vyloučení Augustina Nová Paka ještě přečkala, dvojnásobný trest Birnbauma už ne. „Birnbaum ztratil puk a místo toho, aby bruslil, tak sekl hokejkou do tváře našeho hráče a vyrazil mu zub," popsal klíčovou situaci zápasu domácí trenér Josef Bahník. Nové Město dostalo k dobru přesilovku na 2+2 minuty a tu bezezbytku využilo. U po půl minutě dává Daňo na 2:1 a za další minuty zvyšuje Mlateček už na 3:1. Už při standardním počtu hráčů na ledě upravuje ve 37. min. Zelinger na 4:1. V následující minutě však Kollman vrací hosty do zápasu – 4:2.

Dvougólový náskok drželi domácí až do závěrečných minut třetí části, kde si však situaci zkomplikovali. V končící 55. min. putuje na lavici hanby Martin Franců a o pár vteřin později ho následuje za sevření kotouče Zelinger. Výhodu dvou mužů v poli hosté využívají už po půl minutě – 4:3. Samotný závěr si už ale Spartak pohlídal a těsné vedení udržel.

Josef Bahník, trenér Nového Města nad Metují: „Nová Paka má dobrý tým, jenže jsou hodně nedisciplinovaní a na to u nás doplatili. Podle mého jsme vyhráli zaslouženě, i když jsme si závěr zápasu zbytečně zkomplikovali."

Sestava N. Města n. Met.: Bernart – Daňo, Souček, Suda, Mlateček – Ja. Exner, Glos, Zelinger – Ma. Franců, Kratochvíla, Dudadík – Mi. Franců, Gančarčík, Rojšl. (jk, mr)