Stadion Nový Bydžov – Spartak Nové Město nad Metují 6:3 (1:1, 4:1, 1:1). Lepší vstup do prvního čtvrtfinálového zápasu mělo Nové Město, které se už na konci 6. min. ujímá vedení trefou Michálka – 0:1. O deset minut později nabídli hosté domácímu Stadionu početní převahu, ten s ní ale nenaložil podle představ. Přesto se domácí ještě v první třetině dočkali vyrovnávací trefy. V končící 19. min. vyrovnává na třetinových 1:1 člen elitního bydžovského komanda Pomichálek.

Tento nadějný stav drželi Spartakovci až téměř do poloviny zápasu. V začínající 28. min. otáčí zápas domácí Matouš, ještě před polovinou zápasu přidává třetí domácí branku Wolf a čtvrtý hřebíček do novoměstské rakve zatloukl za další necelou minutu a půl Ježek – 4:1. V začínající 38. min. vykřesal jiskru naděje novoměstský Zelinger (4:2), jenže v začínající poslední minutě druhé části využívá Ježek přesilovku a upravuje na 5:2.

Přesilovku využívá na začátku třetí části také Hronov (5:3), jenže poslední slovo má v zápase Nový Bydžov, který opět v početní výhodě uzavírá na konečných 6:3.

Josef Bahník, trenér N. Města: „Podle výsledku by se mohlo zdát, že to bylo jasné, ale v podstatě rozhodla pětiminutovka ve druhé třetině, kdy nám domácí odskočili na 4:1. Jinak si myslím, že jsme v první třetině možná měli i více šancí, jenže pak přišla ta nešťastná pětiminutovka ve druhé třetině, která rozhodla. Jinak to bylo hezké, vyrovnané utkání, na které přišlo i dost diváků."

Odveta je na programu dnes od 18 hodin na stadionu v Novém Městě nad Metují.

Sestava N. Města: Bernart – Daňo, Suk, Mlateček, Souček, Skála – Michálek, Mi. Franců, Jurča – Exner, Gančarčík, Zelinger – Dudadík, Ma. Franců, Polák. (mr)