KRAJSKÁ LIGA

Náchod – Jičín 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Domácí nastoupili v brance s Mertlíkem, chyběli však Hrach, Javůrek i Vondřejc.

Domácí začali utkání náporem, jenže kýžený gólový efekt se nekonal. Náchodská ofenziva totiž narážela na pozorného brankáře Beneše. A protože si stejně počínali i hosté, odcházelo se po první siréně do kabin za bezbrankového stavu.

Úvod druhé třetiny patřil znovu domácím. Na počátku 23. min. ještě Kodymova šance brankou neskončila, o sedm sekund později pak Komárek našel na modré Ježka, jenže ten v dobré pozici mířil nad hostující branku. V čase 23:00 zazvonil domácí mladík Havrda o pravou tyč soupeřovy branky. Střeleckou smůlu protrhli Náchodští v půli 26. min., kdy Hlavatý našel hůl Škody a domácí vedli 1:0. Na 2:0 upravil ve 34. min. Kodym.

Do třetí třetiny musel po odstoupení Valáška přeskupit náchodský trenér Luňák útoky, a tak se do hry dostal i Leeder. Na uklidňující tříbrankový náskok posunul skóre ve 43. min. Janoušek – 3:0. Na konci 53. min. předvedl v oslabení nevídanou akci nekompromisně zakončenou brankou Hlavatý – 4:0. O čisté konto připravil domácího Mertlíka v 58. min. Vondráček, který dal výsledku konečnou podobu – 4:1.

„Od začátku jsme tlačili, měli jsme převahu, jenže jsme nemohli dát gól. Zlomili jsme to až ve druhé třetině, ale šancí jsme měli na deset gólů. Soupeř opět u nás vsadil na defenzivu a tím, že se naši obránci snaží udržet útočné pásmo, občas propadnou a soupeř chodí do přečíslení, což se stalo i v tomto utkání. Z celkového pohledu jsme ale byli lepší, jen nás trápí koncovka," říkal po utkání Ludvík Berger, manažer HC Náchod.

Nová Paka – Jaroměř 2:8 (0:0, 1:3, 1:5)

První třetina zápasu nenapovídala žádné velké přestřelce, když se v zápisu o utkání plnily pouze kolonky trestů na jedné i druhé straně.

Ve druhé části však časomíra popoběhla jen o 39 vteřin, když ji prvním gólem zápasu zastavil hostující Hamáček – 0:1. Domácí však přispěchali s rychlou odpovědí a o dvě půl minuty později vyrovnával na 1:1 Krsek. V polovině 34. min. se provinil proti pravidlům domácí Štěpán a jeho trest zkrátil o jedenáct vteřin skórující Hlavnička – 1:2. Domácí se nepoučili, v následující minutě se provinil proti pravidlům Vondrlík a Koblížek v přesilovce dává hostům dvougólový náskok – 1:3.

V závěru druhé třetiny šly oba celky po vzájemném vyloučení do čtyř, více prostoru na ledě svědčilo v úvodu třetího dějství hostům, kteří už po 23 vteřinách třetí části upravují Světlíkem na 1:4. O chvíli později Jaroměř přečkala Hamáčkovo vyloučení a za další dvě minuty poslal domácí definitivně do kolen Kocián – 1:5. Pak se opět začaly plnit kolonky trestů, domácí dostali v polovině 53. min. výhodu dvou mužů v poli, kterou po pár vteřinách zužitkoval J. Kadeřábek – 2:5. Rozjetou Jaroměř však tento fakt nemohl zaskočit a třemi slepenými góly v 56. min., které od sebe dělilo jen dvacet vteřin, odskočila na konečných a výrazných 2:8.

Hronov – Nový Bydžov 2:1 SN (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Prvních pět minut patřilo hostím, kteří vyslali na Mahdala šest střel, většinou však z uctivé vzdálenosti. V 6. min. novobydžovský Kozák zazvonil o tyč hronovské klece. Až v 11. min. měl Hronov první šanci, Dudadíkovu střelu ale Veselý vyrazil. V 17. min. ujel z pravé strany hostující Chára a našel skulinku nad ramenem Mahdala – 0:1. Vzápětí Štelzig vytáhl ze vzduchu rukavicí puk, který již směřoval do sítě. V 18. min. střela obránce Podzimka rovněž cinkla o tyč branky hostí. V předposlední minutě první třetiny vysunul Mlateček Šejnohu a hronovský střelec se v těchto situacích nemýlí – 1:1.

Ve druhé třetině nastala pravá hokejová bramboračka. Víc se bojovalo, než hrálo. Až ve 27. min. přišly dvě velké šance hronovského Perutka, Veselý byl však na místě. Vzápětí pykal bydžovský Myslivec, Fišer našlápl do brejku, jeho šanci ale zmařil dlouhým vyjetím hostující gólman. Ve 32. min. Petr zcela sám mezi kruhy střílel těsně vedle, vzápětí tři hráči hostí nevyzráli na jediného hronovského beka. Ve 36. min. promáchl Fišer před odkrytou klecí, z protiútoku dva na jednoho výborně zasáhl Mahdal.

Po obvyklé hluché zahajovací pětiminutovce přišla obrovská šance hostí, Mahdal ale skvěle zasáhl. Ve 48. min. již všichni na stadionu viděli gól v hronovské sítí, puk poskakoval po čáře bezmocného Mahdala, ale jeden z domácích obránců přece jen puk odpálil do bezpečí. Ve 49. min. hrál Hronov přesilovku, Vítek obkroužil branku a už se chystal zasunout, Veselého beton byl ale rychlejší. V témže oslabení ujel hostující Novák, nasadil k blafáku, Mahdal ho však skvěle vycouval. Stejný hráč zahodil loženku i o dvě minuty nato, když z vyložené pozice vysoko přestřelil. Poslední dvě minuty hrál Hronov přesilovku. Nejdříve pět na čtyři, Fišer střílel do prázdné branky, při střele byl sražen a hosté šli do třech. 55 sekund dvojnásobné přesily však Hronovu na gól nestačilo, i když tři sekundy před sirénou Fišer z voleje o centimetry minul odkrytou část klece hostí.

Přesilovka pět na tři pokračovala i v prodloužení, Bydžov se ubránil, naopak gól mohl dát Chára, Mahdal však byl skvělý. Poté fauloval hronovský Petr a hosté hráli minutu čtyři na tři, dlouhé ostřelování Hronov se štěstím přežil.

V nájezdech Fišer s jistotou proměnil blafák, Kubištovu střelu Mahdal vyrazil. Ve druhé sérii střelou k tyči Vítek Veselého překonal, Chára na Mahdala nevyzrál a Hronov mohl slavit vydřené dva body.

(jk, mr, mš)