První bylo k vidění v Hronově, kde se domácí hokejisté po středeční blamáži v Náchodě opět vzchopili a porazili Nové Město nad Metují. Druhé derby viděli diváci v Jaroměři, kam zavítal Náchod. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, kterou hosté vyhráli o dvě branky.

HC Wikov Hronov – TJ Spartak Nové Město nad Metují 8:4 (3:1,4:3,1:0). Hronov nastoupil opět jen na tři útoky, na pět obránců a s novicem Glosem v útoku.  Domácí do zápasu vlétli řádně nabuzení a fandové svůj tým proti utkání s Náchodem vůbec nepoznávali.
Už ve 4. min. dlouhý pas Táborského našel našlápnutého Hubáčka a proti jeho skvěle provedenému blafáku neměl Biegl šanci – 1:0. Za minutu na to šel zbytečně ven Mlateček a po minutě přesilovky Ježek zametl puk za záda domácího Kudrny –  1:1. V 7. min. pykal hostující Dittrich, sólo rychlíka Glose Biegl ještě zlikvidoval, sedm sekund před návratem hříšníka však John nabil ostrými Táborskému a jeho dělo málem protrhlo síť  – 2:1. Ve 13. min. brejk dva na jednoho učebnicově sehráli Martin Franců s Bartoněm, blafák posledně jmenovaného znamenal vedení už – 3:1.
V nástupu do prostřední třetiny pálil výborný Bartoň z brejku nad, ale dvě minuty nato Rojšlovu střelu do tyče uklidil za záda Biegla Kozák – 4:1. Ve 29. min. chyboval na útočné modré domácí Hornyš a Hudeček svůj brejk s jistotou proměnil – 4:2. Obavy hronovských fandů nad letos zakletým vedením 4:1 zažehnal v téže minutě Vítek, když nadvakrát z nulového úhlu procedil Bláhu, který předtím vystřídal v brance hostí Biegla. Ve 35. min. Hejduka v nájezdu vychytal domácí gólman, o minutu později ještě vyrazil první střelu Novoměstských, ale nestačil už přikrýt volně ležící puk v brankovišti, který se stal snadnou kořistí Hudečka, jeho dopíchnutí znamenalo snížení na 5:3. Ve 37. min. se pěkně z rohu vyháčkoval Vítek a přes dva beky nekompromisně zavěsil – 6:3. O chvíli později však přišla druhá minela Hornyše a brejk dva na jednoho. Po náhře Chmelíka z první zakončoval Řehák – 6:4. V poslední minutě třetiny Růtovo nahození zkušeně tečoval Martin Franců a uzavřel skóre divoké třetiny na 7:4.
Ve 42. min. kryl Bláha loženku Vítka, na druhé straně své kvality ukázal i domácí Kudrna, když vychytal v sólu Prause. V 54. min. Bartoň střílel do odkryté branky, puk však srazila brusle bránícího obránce. V 56. min. Ma. Franců z pravého křídla utěšenou střelou pod vyrážečku Bláhy uzavřel na konečných 8:4.
Sestava Hronova: Kudrna – Růta, Hornyš, Mlateček, Táborský, John – Ma. Franců, Hubáček, Bartoň – Vítek, Vondřejc, Glos – Rojšl, Kozák, Šafář. Nové Město nad Metují: Biegl (28. Bláha) – Jakl, Hejduk, Šnejdr, Plíhal, Dittrich – Ježek, Kodym, Praus – Hudeček, Chmelík, Vlček – Řehák, Reichmann, Škoda.

HC Jaroměř – HC Náchod 3:6 (0:1, 1:3, 2:2). Od samého úvodu se domácí tlačili na branku Navrátila. Hosté se na dostřel Vacka dostali až ve 4. minutě a hned v té další vedli díky Janouškovi – 0:1. V 8. min. ohrozil z křídla náchodskou branku Svoboda. V 10. min. střílel domácí Křepinský, ale Svoboda se přes obránce na dorážku nedostal. V další akci Novotný lehce tečoval puk, avšak mimo tyče. Zlobili i hosté, Vackovi se ale  jejich střely dařilo chytat. Z náporu, který před Navrátilem vytvořila třetí lajna, nebyl sice gól, ale zcela zbytečné vyloučení Krauseho. V oslabení Jaroměř Náchod do hry nepustila, až na střelu Šejnohy. V 18. min. motal druhý útok náchodskou obranu, ta si pomohla Vernerovým nedovoleným zákrokem. Víc ale domácí vytěžit nedokázali.
Ve 23. min. zahrozila dvojice Petr – Šejnoha. Střela druhého jmenovaného je těsně minula Vackovy tyče. Ve 25. min. napřáhl těsně za modrou Novotný a jeho dělovka skončila v síti Navrátila – 1:1. Před polovinou zápasu byl vyloučen domácí Ježík, přesilovka po minutě a půl byla přerušena za příliš mnoho hráčů na ledě. Avšak když hrála přesilovku Jaroměř, do útoku ujížděl Jurča, toho ještě stačil Koblížek zastavit, odražený puk se dostal na hůl Pazdery a Náchod šel opět do vedení – 1:2. Ve 35. min. se Jaroměř dostala pod tlak, Šejnohovi paráda nevyšla, zato přesná střela pod víko byla už gólová – 1:3. Ve 36. min. rozehrával Navrátil puk z vlastního pásma, zachytil ho Ježík, ale Vejman nadvakrát puk do sítě nedostal. V čase 38:00 byl sám u branky Jurča, puk však přes betony Vacka nezvedl. V té chvíli seděl na trestné Ježík a za pád pod nohy k němu přisedl Merkl. Půlminutovou přesilovku pět na tři Náchod nevyužil, zato s návratem Ježíka na led se trefil Hendrich  – 1:4.
Druhou polovinu třetiny ovládl Náchod a díky tomu si do třetí třetiny vytvořil třígólový náskok. Ve 43. min. poslal Koblížek do šance Vejmana, Navrátil ale hosty podržel. O minutu později z křídla vyjížděl Petr, ale Vacek byl pozorný. Ve 46. min. za vyhozený puk pykal Merkl, v přesilovce Vacek lapačkou kryl Hendrichovu střelu. Další střelu tohoto náchodského zadáka tečoval Janoušek a bylo to 1:5. V čase 47:16 vyhnal Vacka z brány Jurča, který sebral domácím puk u mantinelu a zamířil přesně – 1:6. V 54. min. po bule lapil Bernart střelu Petra. Na druhé straně zúročil akci Podzimka s Dudadíkem Vejman – 2:6. Jaroměř ještě jednou trefou dokázala kosmeticky upravit výsledek (3:6), nicméně Náchod si vývoj utkání ve třetí třetině plně kontroloval.
Radek Měsíček, trenér Jaroměře: „Do zápasu jsme vstoupili dobrým sebevědomím výkonem. Nedokázali jsme ho však vyjádřit gólově. Zápas se zlomil ve druhé třetině, kdy jsme inkasovali gól při vlastní přesilové hře. Od té doby byl Náchod lepším týmem a zaslouženě dovedl zápas do vítězného konce. My se musíme soustředit na další souboj s Novým Městem."
Ludvík Berger, trenér Náchoda: „Nebyl jsem spokojený s hrou týmu v první třetině, opět jsme hráli příliš komplikovaně. V kabině jsme si to vyříkali a na druhou třetinu nastoupili s účelnou hrou, což se také ukázalo na skóre. Jsem rád, že nakonec vezeme z venkovního utkání tři body. Dík patří také fanouškům, kteří nás přijeli podpořit v hojném počtu."
Sestavy – Jaroměř: Vacek (48. Bernart) – Merkl, Kotrč, Ježík, Koblížek, Bujňák, Dostál – Hamáček, Křepinský, Svoboda – Vejman, Novotný, Podzimek – Dudadík, Světlík, Krause – Karel, Pekárek. Náchod: Navrátil – Hendrich, Javůrek, Verner, Pánek, Kosík, Pazdera – Šejnoha, Janoušek, Petr – Macháň, Jurča, Zeman – Leeder, Škoda, Rail – Špetla. (mš, jv, jk)