„Tentokrát to budou pamětní knihy a kroniky,“ porzrazuje ředitelka SOkA Náchod Lydia Baštecká. „Z depozitáře vybereme ty nejzajímavější jak obsahem, tak významem i třeba grafickou a obrazovou výzdobou. Věříme, že tento druh dokumentů, těšící se všeobecné oblibě a velmi často v archivu vyhledávaný, návštěvníky zaujme a že využijí příležitosti si zcela výjimečně a v zapůjčených rukavičkách pod odborným dohledem v rozmanitých typech kronik zalistovat,“ zve na zítřejší mimořádnou návštěvu Lydia Baštecká.

Pracovníci archivu rovněž seznámí zájemce s prohlížením kronik převedených na mikrofilm na čtečkách i s listováním digitalizovanými knihami na internetu. „Na přání předložíme originální kroniku zvolené obce, samozřejmě pouze v případě, že byla v minulosti do archivu uložena.

Pokud u vás návštěva vzbudí zájem a vzpomenete si na některé vaše vlastní rodinné poklady, rádi vám k nim poskytneme související informace, případně zhotovíme digitální kopie,“ slibuje za kolektiv pracovníků SOkA Náchod Lydia Baštecká.