V pořadí pátý letošní koncert si do klášterní Kreslírny přišlo poslechnout kolem čtyř desítek návštěvníků. Zpěvačka Jana Lota, která má za sebou spolupráci s Richardem Krajčem, Michalem Pavlíčkem nebo Milanem Caisem, během hodinu a půl dlouhého koncertu zazpívala písně z obou svých alb Lidi a Děvčátko a představila i novinky.

„Byl to vlastně průřez osmileté tvorby, takže zazněly písničky z první i druhé desky a dokonce i z desky, která oficiálně nevyšla, protože byla součástí jedné knížky, a zároveň jsme hráli dvě věci nové, protože připravujeme nové album, tak jsme si to chtěli zkusit. A hrálo se nám tady skvěle, fajn lidi, zvuk bezvadný, nádherné prostředí," zhodnotila koncert Jana Lota, která na Broumovsku hrála poprvé. „Je to vlastně legrační, protože můj tatínek pochází z Broumova, takže jsem se poprvé podívala do jeho rodného města."

Nová deska bude podle jejích slov tematicky zasazena do Krušných hor. „V Krušných horách jsem vyrůstala a trávila tam dětství se svými prarodiči, takže půjde o velmi konkrétní koncept vzpomínky na dětství a na dědu, který mě hudebně velmi podporoval, takže mu tu desku věnuju," dodává Jana Lota.

Koncert Jany Loty byl velmi příjemným zpestřením programu ArtCafé. „Stylově se hudba pohybuje ve vodách alternativního popu, ale při živém vystoupení se kapela pustila i do zajímavých jazzových vyhrávek. Mladí hudebníci v čele s Janou Lotou si koncert užili a to bylo znát i na celkovém zvuku kapely, který byl uvolněný, krásně plynoucí, profesionální," popisuje koncert pořadatel Jakub Šleis ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Kateřina Ostradecká