„Sobotní představení Motýli sledovalo na klášterním nádvoří kolem dvou stoved diváků. Nedělní program jsme kvůli nestálosti počasí přesunuli do Městského divadla,“ řekl nám včera organizátor Malého letního divadlení Pavel Novák. Po včerejší Carmen v podání Docela velkého divadla z Litvínova, jsou dnes na pořadu dokonce dvě představení – odpoledne si na své přijdou zejména dětští diváci, pro něž je od 17 hodin připravena pohádka „Jak si princezna vzala draka“ a téměř v nočních hodinách, konkrétně od 22:00, bude na nádvoří připraveno divadlo Líšeň s loutkovou stínohrou „Sávitrí“ (na snímku). Příběh na motiv staroindické báje pojednává o lásce a síle princezny Sávitrí, která vysvobodí svého muže ze zajetí smrti. Dnešní noční představení vyniká svou uměleckou hodnotou i zvolenou jevištní formou neboť loutková stínohra je v českém divadelnictví zřídka využívaným způsobem vyjádření.


Předposlední den na festivalu zavítá do Broumovského výběžku divadlo Metro, které se zdejšímu publiku představilo už i v loňském roce. „Ovšem tentokrát k nám přijedou s představením Poslední šance a diváci se tak zítra od 20 hodin mohou těšit na Zdenu Herfortovou či Lubu Skořepovou,“ zve na středeční představení Pavel Novák.


Poslední den pak vystoupí místní, dětský soubor Ne.Div.Se. s „Pohádkou naruby“ a celý festival uzavře ve čtvrtek večer DS Symposion Třebechovice s představením „Hurá do Paříže aneb Slaměný klobouk čili Helenka je ráda, vlastně Co se stane, když se kůň do slaměného klobouku dá“.