Na nepostupovou přehlídku tanečních kolektivů, jednotlivců a dvojic přijelo z celé republiky téměř šesti set účastníků. Celkem soutěžilo pětadvacet kolektivů, které představily sedmdesát vystoupení. Soutěžily v několika kategoriích, které byly rozděleny podle věku. „Zájem byl větší, bohužel, z kapacitních důvodů jsme nemohli počet účastníků rozšířit,“ vysvětlila Sylvie Černotová, hlavní organizátorka akce. Už v loňském roce uvažovali pořadatelé o jiném místě konání. Nepodařilo se ho ale nalézt. „Například hala ve Strži by nabídla větší taneční plochu, ale chybělo by nám zázemí,“ dodala Černotová. Na přípravě akce se podílelo jedenadvacet pořadatelů.

Celodenní maraton v Hankově domě nabídl především kolektivní taneční skladby. Na diváky, kterých přišlo více než sto padesát, čekaly často až akrobatické výkony brejkařů, ukázněné formace mažoretek, hrané taneční výstupy a také orientální tance. V loňském roce byl velkým hitem film Let´s Dance. To se odrazilo i na řadě výstupů, které se tanečním snímkem inspirovaly.

O konečném pořadí závodníků rozhodovala odborná porota. Ta měla náročnou úlohu, protože řada souborů předvedla profesionální výkony. „Jsme nepostupová soutěž a tak ji využívají i začínající soubory, které si tu mohou prověřit svou dovednost se zkušenými kolegy. Řada skupin tu vystupuje naopak od prvního ročníku,“ uvedla Černotová.

Na nejlepší čekaly diplomy a zajímavé ceny. Z našeho regionu se dařilo mažoretkám ze Svobody nad Úpou, které skončily druhé a třetí. Orientální tanečnice ze skupiny Zefirah mezi nejstaršími závodníky obsadily třetí místo, bronzová byla i děvčata z pořádající Jedničky.