Studentovi prvního ročníku pražské konzervatoře, kterého mohli lidé nedávno vidět v televizi jako vodníka Polapila v pohádce Škola ve mlejně, se totiž opět podařilo získat několik menších i velkých rolí v připravovaných českých filmech.


Pravděpodobně nejzajímavějším projektem, jenž se nedávno začal natáčet, je dokument o kardinálu Josefu Beranovi, v němž Jakub ztvární hlavní postavu mladého Josefa.

Tři hlavní role


„Já a kněz? Když jsem se dozvěděl, že si mě pan režisér Milan Růžička vybral, byl jsem opravdu potěšen. Tuhle roli si totiž nezahraje jen tak někdo. Příběh je založen na faktech a na celé natáčení se nesmírně těším. Již jsme točili v Arcibiskupském paláci a měl jsem při tom hrozně divný pocit. Dopadala na mě tamní atmosféra a bál jsem se zde cokoliv vyslovit, abych se neuřekl a nějakým způsobem toto svaté místo neurazil,“ svěřil se nám mladý herec, který má opravdu plné ruce práce.


Kromě natáčení zmíněného dokumentu byl totiž vybrán také pro hlavní roli do filmu Tomáše Bařiny Daleko do Nashvillu. Tvorba tohoto projektu odstartovala poslední dubnový den a Jakub se v něm blýskne jako postava malého Ondry.


„Další práce mě čeká také po letních prázdninách. Konečně se totiž rozjede natáčení filmu Jeden bez druhého, kde si zahraji hlavní postavu po boku známého českého herce Martina Dejdara,“ pochlubil se Jakub Štěpán.


Balil jointa


Než se však mladý herec z Mezilesí objeví ve zmíněných filmech přímo v televizi, bude to ještě nějaký čas trvat.


Jeho fanynky ho však už na podzim budou moci spatřit na obrazovce v novém seriálu nazvaném Černá sanitka, který uvede Česká televize. Seriál bude založený na stejnojmenné knize o mystickém hororovém autě, jež dle lidových báchorek jezdí po zemi a jeho posádka krade lidi kvůli obchodu s tělesnými orgány, a Jakub si zahraje v jedné z jeho povídek nazvané Sama v autě.


„V povídce budu hrát kamaráda a stanu se první obětí vraha, který uteče z psychiatrické léčebny,“ nastínil děj Jakub, jenž se dále objeví také v novém filmu Martina Kotíka Vy nám taky šéfe. V české komedii o partě mladých lidí se Jakub představí v epizodní roli Grázlíka 24. století. „Při ztvárňování této postavy jsem se musel učit balit jointa. A to byl fakt mazec, protože jsem to ještě nikdy nedělal. Když všichni viděli moji nešikovnost, raději ho za mě předbalili rekvizitáři a já jsem ho už jen jako dodělával,“ směje se Jakub a upozorňuje, že tento český film bude mít premiéru v kinech někdy v měsíci listopadu.