Původně inzerovaných jedenáct dní plných hudby, divadla a zábavy se proměnilo v tři dny zoufalého bloumání několika stovek návštěvníků po travnatých plochách a mezi necelou dvacítkou prodejních stánků.

Předzvěsti o konci dřív než se vše stačilo „rozjet“ se objevily mezi návštěvníky i některými pořadateli už po prvních dvou dnech.

„Slyšeli jsme to, ale doufali jsme, že se vše zlepší. Jsme z toho hodně zklamaní a naštvaní. Lístky jsme sice vyhráli, ale z Prahy jsme přijeli relaxovat a bavit se. Z toho teď nic nebude. Razíme zpátky domů,“ uvedli rozmrzele dva z posledních návštěvníků sedících na autobusové zastávce ve Věkoších.

Přitom ještě v pátek odpoledne Robert Kernaševič za organizátory prohlásil, že nic nevzdávají a rozhodně o zrušení akce neuvažují. „Jedeme dál, doufáme, že o víkendu přijede víc lidí,“ řekl.

Avšak informace o konci festivalu se oficiálně objevily hned v sobotu na internetových stránkách. Organizátoři se v krátkém sdělení omlouvají za „nutnost ukončit akci z důvodu malé návštěvnosti a nepříznivého počasí“.

Celý víkend nikdo z pořadatelské agentury Culture for Life nezvedal oficiálně zveřejněné mobilní telefony. Jediný, kdo zareagoval, byl Jaroslav Judas. Odmítl cokoliv komentovat s odkazem na Roberta Kernaševiče. V některých médiích se však nechal slyšet, že to měl být první ročník, ale začít tak velkým festivalem, bylo zřejmě težké sousto. Ztrátu již odhadl na miliony korun.

Happy Days fest měl být největším open air festivalem v historii České republiky. „Velice mě zajímá, co byla ta hlavní příčina, proč se akce nepovedla a nedorazilo na ni více lidí,“ uvedl náměstek primátora Martin Soukup, který je členem městské rady, jež plán akcí konajících se ve Festivalparku schvaluje. Poznamenal, že osobně se bude snažit této informace dopídit.

Již od prvního dne měli organizátoři problémy. Zádrhely se kupily jeden za druhým.

„Hned v začátku jsem pořadatelům říkal, že osobně bych byl střídmější,“ uvedl pro Hradecký deník Radek Maliník ze společnosti Retro 2000, která Festivalpark na hradeckém letišti provozuje.

Obecných důvodů neúspěchu je několik: v České republice je nabídka festivalů poměrně velká, Happy Days nemá tradici a v neposlední řadě není ani příliš známá společnost pořadatelů, Culture for Life.

Mimo ně se pořadatelé dopouštěli od samého začátku chyb, které se jim nemohly než vymstít.

„To si myslím, že mohly být důvody, proč to nevyšlo. Myšlenka byla dobrá, koncepce však špatně nastavena,“ dodal Maliník.

Ve vlastních původních představách očekávali pořadatelé návštěvnost kolem 20 tisíc lidí. Později couvli na pět tisíc. Nakonec však přišla necelá tisícovka "nešťastníků".