„Příběh je zasazen do doby první republiky a je inspirovaný stejnojmennou povídkou Karla Čapka. Děj vypráví o dívce pocházející z chudého prostředí, která se dostane do složité životní situace, a tak se vdá pro peníze. Manželství však není šťastné,“ nastínila vedoucí produkce Eliška Sekavová. Ta nám také prozradila, proč bylo pro natáčení části filmu vybráno právě novoměstské náměstí. Podle jejích slov je to proto, že je velmi krásné a má navíc i podloubí, což prý bylo podmínkou scénáře. „Není tu ani tolik moderních prvků, které bychom museli zakrývat. I přesto však natáčení není jednoduché. Musíme vždy odstranit všechny automobily a požádat přihlížející veřejnost, aby nemluvila a nechodila nám do záběru,“ uvedla Sekavová.


Film Peníze, ve kterém se představí například začínající herečka Gabriela Marcinková, Ladislav Županič, Marián Labuda mladší a další, by měl být dokončen v květnu příštího roku. Kromě Nového Města se prý natáčí i v Praze, Doksanech či Čisté u Rakovníka.


„Jsem ráda, že film vzniká také u nás. Na naše náměstí, u kterého se snažíme zachovat historický ráz, jsme pyšni a jsme rádi, že si ho filmaři vybrali. Je to pro nás reklama,“ nechala se slyšet starostka města Bronislava Malijovská.