První den za dvanáctkou finalistů dorazili Katka Kornová, Česká Miss 2016 Andrea Bezděková, Česká Miss World 2016 Natálie Kotková, Jan Přeučil, Eva Hrušková, Naďa Urbánková a Marcela Holanová. Na programu byla jízda na lodičkách, kterou některé známé tváře v tandemu s finalisty nezvládly a skončily v Metuji.

„Málem jsem se utopila, ještě že mám záchrannou vestu," křičela Andrea Bezděková, když jejich lodičku finalista Mirek Dubovický neukočíroval a skončili ve vodě. Takhle dopadla i Česká Miss World Natálie Kotková.

Katka Kornová nemá v letošním roce vůbec vybráno: „Já jsem vždy odjížděla ze soustředění a měla jsem vítěze, teď ho nemám, kluci jsou velmi vyrovnaní."

Nadšená z Mužů roku byla Marcela Holanová: „Vy byste se mi hodili kluci na opravu domu, mám tam dělníky, ale vy byste to zvládli taky!"

UČILI SE MLUVIT

Jan Přeučil pak učil kluky správně artikulovat při pozdravu či představování se, což budou na finálovém večeru určitě potřebovat. Přítomné Missky poté s finalisty Muže roku zamířily do vířivky. A první den soustředění zakončil koncert Marcely Holanové a Nadi Urbánkové.

BUDU CVIČIT KAŽDÝ DEN

Do Rajské Zahrady zavítal i Marian Vojtko, který zazpíval písničky Lady Karneval a Holubí dům. "Během generálky jsem měl ty nejkrásnější vokalistky v zemi. Královny krásy si se mnou zapěly dokonce na pódiu a bylo to velmi zábavné, ačkoliv se obě styděly," prozradil zpěvák a slíbil, že bude mít za rok stejný „pekáč buchet" jako mají soutěžící! „Budu cvičit každý den!" dušoval se Vojtko.

Ivana Jirešová, která se právě vrátila z dovolené, dorazila do Nového Města nad Metují přímo z letiště. Klukům pak krásně opálená herečka a zpěvačka zazpívala několik písniček.

Za kluky si cestu našly i loňské moderátorky slavnostního večera, tedy Miluška Bittnerová a Daniela Šinkorová. Miluška všem prozradila, že její pes je nejspíš na kluky.

"Já osobně mám teď oči pro jiného, ale kluci jsou moc hezcí. Jediné, co mě mrzí, je, že jsem tu nemohla být po celou dobu soustředění. Mejdan, který kluci rozjeli, byl prý legendární, a tak to má u mladých lidí být, mají se umět bavit," okomentovala kluky Miluška.

Daniela Šinkorová se zase přiznala, že má ráda zvířata, ale čeho se prý bojí, jsou hadi: „Měla jsem tu čest pohladit si hada, potom jsem ale křičela ze spaní a dlouhou dobu jsem z toho měla trauma."

SYMPAŤÁK SOUSTŘEDĚNÍ

Podruhé v historii soutěže se volil i Muž roku sympaťák soustředění. Z přítomných finalistů soutěže Muž roku ho vybírali osobnosti, zástupci médií a sponzorů. Tím letošním se stal Josef Kůrka. Čtyřiadvacetiletý krasavec pochází ze Slaného a pracuje ve věznici. Cenu mu předávali ředitel soutěže mužské krásy David Novotný, Katka Kornová a vítězky České Miss. „V kapse" tak má, že poletí na mezinárodní soutěž. "Vůbec jsem to nečekal, ale jsem za tuto cenu moc rád. Udělám vše proto, abych soutěž v zahraničí dobře reprezentoval," svěřil se dojatý Kůrka.

Během slavnostního večera kluci předvedli oblečení od Bernhardt, tedy z obchodu, který se nachází v pražské pasáži Černá růže, spodní prádlo a plavky 69SLAM.

Svou zdravici přednesli i místostarosta Nového Města nad Metují Michal Beseda, předseda Krajské hospodářské komory oblasti Náchod Radek Jakubský. Místopředsedkyně zdravotního výboru Poslanecké sněmovny Soňa Marková zase podtrhla charitativní význam celé akce a to, že výtěžek putuje do stacionářů a sociálních zařízení.

SLAVNOSTNÍ FINÁLE

Finále letošního ročníku soutěže Muž roku proběhne 26. srpna v Náchodě. Slavnostní večer budou moderovat Karel Voříšek a Sandra Parmová. Pro oba se už chystají šaty od návrhářky Valentiny Armandi.

David Novotný