Právě kvůli posledně jmenovanému se Aneta na koncert krásně vystrojila a dokonce i nalíčila. Z představy osobního setkání se svým idolem je celá rozechvělá. „Honzíkovi jsem fandila od samého začátku a pořád jsem mu posílala esemesky. Taky jsem byla po celou dobu, co běžela Superstar, bez kreditu,“ usmívá se mladá slečna a její dvě kamarádky souhlasně přikyvují.

Určitě spousta těch, kteří hlasovali v boji o titul první Československé Superstar, si v páteční podvečer nenechala ujít první koncert této mladé zpívající čtyřky. Programem provázel redaktor České televize Richard Samko a hned na úvod představil na pódiu hrdé otce mladých zpěváků.

Poté už mohla začít očekávaná show Nikolety, Moniky, Denise a Honzy. Zazněly světové hity, se kterými nové hvězdy české hudební scény soutěžily v Superstar, ale i další písně, blízké jejich srdci a hudebnímu cítění - spirituál Happy Day nebo do RnB upravené písně skupin Queen či Fugees – Killing Me Softly, ve které Jan Bendig předvedl skvělý beatbox, Denis Lacho rap a děvčata nádherné dvojhlasy.

Finalisté pěvecké soutěže Superstar rozvášnili v Beránku náchodské publikum

Atmosféra koncertu byla už od začátku fantastická. Sklo televizní obrazovky se rozpustilo a nadosah ruky, přímo před diváky stály a zpívaly živé hvězdy. Téměř zaplněný Beránek od začátku ječel, šílel, pískal a tleskal. Náchodské publikum tentokrát z převážné části tvořili děti a teenageři, kteří ukázali, jak moc jsou rádi, že i jejich generace už má svoje „Gotty“ a „Vondráčkové“.

Hvězdy koncertu Superstar také neponechaly nic náhodě. Svoje publikum si účinkující pojistili tím, že do Náchoda dorazili už brzy ráno. Čekal je rozhovor na Hitrádiu Magic a poté malé „turné“ po všech náchodských základních školách, kde prostřednictvím školního rozhlasu zvali děti na koncert.

Ochranka měla plné ruce práce

A vyplatilo se. Nadšení davů bylo dokonce tak veliké, že i když byl koncert na sezení, většinou se stejně stálo přímo pod pódiem. Na místě proto musela zasahovat i početná ochranka, jelikož se každý z publika chtěl svého idolu aspoň dotknout.

Na organizaci celé show se ale místy podepsal fakt, že šlo o koncert premiérový. Občas se na pódiu zmateně vyskytli tančící fanoušci a jednou se dokonce ochrance situace vymkla z rukou natolik, že se právě zpívající Monika Bagárová na pódiu mezi dětmi zcela ztratila. Prostě to byl takový „freestyle“, jak často podotýkal moderátor večera Richard Samko.

Celkovým dojmem z koncertu byla ale velká spokojenost na obou stranách. Publikum vidělo své idoly – sexy Nikoletu Balogovou s úžasně silným hlasem, okouzlující Moniku Bagárovou, která si v Superstar „vyzpívala“ také zakázku pro jednu renomovanou kosmetickou firmu, Denise Lacha, který ukázal, že není jen plachým chlapcem z televize a umí udělat pořádnou show a v neposlední řadě Jana Bendiga, který je opravdu nezkrotným uzlíkem energie a má v sobě dar okouzlovat davy.

Pecka, bomba, super…

A jak hodnotily své náchodské vystoupení hvězdy Superstar? „Pecka, bomba, super!“

„Je to neuvěřitelný pocit,“ říká nadšeně Denis Lacho, který byl, stejně jako ostatní, v Náchodě úplně poprvé. „Je to úžasný, když lidi křičí vaše jméno, to vás povzbudí a zpíváte tisíckrát líp, když je taková atmosféra. Je to základ mít svoje fanoušky, kteří žijí se zpěvákem, jsou s ním jedna duše a jedno tělo.“

Superstar jim změnila život

Soutěž Československá Superstar těmto čtyřem mladým lidem změnila život od základů.

„Ještě před půl rokem jsem šel po ulici a nikdo se za mnou ani neotočil, nikdo mě nepoznával,“ vzpomíná Honza Bendig. „Zato teď - všude kam jdu, lidí křičí: Jé, to je Bendig! Sice nemáme soukromí, ale mně se to takhle líbí,“ culí se vycházející hvězda.

„Je pravda, že jsme ztratili soukromí, ale zato jsme poznali spoustu známých a slavných osobností,“ bere si slovo sympatická Slovenka Nikoleta Balogová. „A taky jsme si všichni splnili svůj tajný sen – vystoupit na velkém pódiu a zpívat pro spoustu lidí.“

Slova svých kamarádů potvrzuje i Monika Bagárová: „Superstar nám pomohla v tom, že nás teď lidi poznávají. Hrozně nás vyšvihla a díky tomuhle jsme zažili a zažíváme slávu. A určitě důležitý je i to, že se z nás stali kamarádi a opravdu věřím, že nám to vydrží napořád.“

„Hlavní je, že máme svůj sen a máme svůj cíl, kterého chceme dosáhnout. A díky Superstar si za ním můžeme jít,“ uzavírá Denis Lacho.
V Náchodě už mají splněno. Po koncertě potěšili zpěváci svoje fanoušky také závěrečnou autogramiádou.

Připravují svá první hudební alba

A na co se mohou příznivci „čtyř ze Superstar“ těšit dál? Všichni připravují svoje první alba, která by měla být jenom z nových, původních písniček. Některé si i sami skládají. „Teď si pojedu svoje pecky,“ říká Jan Bendig, který si pro svoji budoucí kariéru vybral jako styl pop-rock. Nikoleta Balogová chce teď svoje úsilí věnovat hlavně zameškané škole. V hudbě by se ráda věnovala RnB, popu a funky.

Denis Lacho asi k velkému překvapení všech nepůjde ve stopách chlapeckých boybandů a sladkých milostných písní. Pro své fanoušky chystá písničky ve stylu RnB, popu a elektro music, něco ve stylu Justina Timberlaka.

„No a já to mám podobné - RnB, pop a ani svůj milovaný jazz samozřejmě nevynechám,“ prozrazuje svou hudební budoucnost Monika Bagárová. Tu zřejmě navíc čeká i příležitostná kariéra modelky, zatímco Honza Bendig míří na filmové plátno. „Na konci roku bych měl začít natáčet pohádku se Zdeňkem Troškou a měl bych se objevit se i v jednom filmu. Vše je ale zatím v jednání, takže víc vám neprozradím.“

(Klára Němečková)