Jedním ze základních úkolů zařízení bude i nadále vytváření dobrého jména turistické destinace Orlické hory a Podorlicko a podpora cestovního ruchu.

Nynější rekonstrukce spočívala ve vybavení stávajících prostor novým vnitřním zařízením a uspořádáním. Vše má být i pro lepší pocit turistů. Cestovní ruch je totiž důležitý pro rozvoj regionu. Infocentrum působí ve městě již několik let. Postupem doby došlo ke zkvalitnění jeho služeb a návštěvník zde získá nejen kompletní informace týkající se cestovního ruchu. ale i služeb. To ocení i místní občané. „Zájem města Dobrušky je, aby se informační centrum dále rozvíjelo a zkvalitňovalo své služby. Proto jsme věnovali nemalé úsilí rovněž na vybavení prostor, v nichž informační centrum působí. Lidé zde získají nejenom potřebné informace, ale budou si je moci v klidu v příjemném a přátelském prostředí prostudovat,“ říká starosta Petr Tojnar.

Informační centrum přešlo v současnosti také pod organizaci městské knihovny. Jeho vedoucí tak bude i vedoucí knihovny Vladimíra Svobodová. „Chceme pokračovat v úzké spolupráci s okolními regiony, s podnikteli a organizacemi v cestovním ruchu a také chceme podpořit právě vznikající dobrovolný svazek obcí Rodný kraj Františka Kupky a projekt Brány Orlických hor, do něhož se naše město zapojilo,“ uvedla Svobodová.

Jedním ze základních úkolů infocentra bude i nadále vytváření dobrého jména turistické destinace Orlické hory a Podorlicko, podpora cestovního ruchu a servis se zaměřením na místní a regionální informace.

Pavel Bednář - autor je spolupracovníkem Deníku