VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Italský šéfkuchař čaroval v teplické kuchyni

Teplice nad Metují /FOTOGALERIE/– O víkendu se sjelo do Střední školy hotelnictví a společného stravování v Teplicích nad Metují na šest desítek zájemců o italskou kuchyni.

3.2.2010
SDÍLEJ:

S ilaským šéfkuchařem v kuchyni.Foto: Vlasta Drobná

Konal se zde totiž ukázkový seminář tradiční italské kuchyně pod vedením italského šéfkuchaře Andrea Beenea a jeho českého kolegy Jana Vlčka.

Akce měla za cíl seznámit všechny zúčastněné s hlavními trendy současné italské gastronomie včetně praktických ukázek a ochutnávek.
Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Je vyhlášená hlavně svými těstovinami, rybami, polévkami či pestrou zeleninou a je o ni značný zájem. „Seminář je určen pro odborníky, ale samozřejmě také pro širokou veřejnost. Mezi přihlášenými najdeme kuchaře, číšníky, učitele odborného výcviku, ale také lidi bez profesního zaměření. Dnes jsme si ukazovali, jak připravit například lasagne, vyráběli jsme italské těstoviny, dezerty a zabývali se úpravou ryb a masa vůbec,“ říká šéfkuchař Jan Vlček.

„Já jsem se pro tento seminář rozhodl proto, abych poznal něco nového z kulinářského umění a rozhodně se mi získané znalosti budou hodit v mém profesním životě,“ prozrazuje Michal Šubrt, který pracuje jako číšník. A podobných názorů zaznělo v sále mnoho. A podobných názorů zaznělo v sále mnoho. Kurz si nenechali ujít ani studenti oboru hotelnictví.

Michaela Nováková a Klára Petrusová si nejvíce pochutnaly na lasagních. „Určitě to doma vyzkoušíme,“ slibují obě dívky. Účastníci zde dále ochutnali například carpaccio, cizrnovou a benátskou polévku, lososa plněného nádivkou, dary moře, tiramisu a mnoho dalšího. Dominika Fousková zde poprvé vyzkoušela krevety. „Nic lepšího jsem ještě nejedla,“ zhodnotila Dominika.

Italský odborník Andrea Bennea vidí v italské kuchyni hlavně zdravou stravu založenou na čerstvých surovinách. „Češi si naše jídla velmi chválí. A to hlavně pro jejich lehkost a výbornou chuť,“ prozradil italský šéfkuchař a dodal, že se mu v Teplicích nad Metují moc líbí. „Máte zde výborně vybavenou kuchyni a k organizaci není také co dodat,“ pochvaluje si Andrea Bennea.

Na závěr semináře účastníci obdrželi certifikát. „Já jsem si kurz vybrala hlavně proto, aby mi rozšířil obzory a rozhodně budu získané osvědčení přikládat k žádostem o brigádu či zaměstnání,“ uzavírá studentka Judita Pižlová.

(Vlasta Drobná)

3.2.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Legendární kapela Buty.

Folklorní svět se sešel v Červeném Kostelci

Ilustrační foto

Z procházky se stala pátrací akce, osmiletou dívku našli až policisté

Startuje fotbalová TIP liga. Vyhrajte sud plzeňského!

Náchodsko - Podzimní část čítá 13 dějství. Oceněni budou i vítězové kol.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Do říjnových sněmovních voleb půjde 22 stran a hnutí

Královéhradecko - V říjnových volbách do Poslanecké sněmovny PČR budou voliči v hradeckém kraji vybírat z 22 politických stran a hnutí. Oproti volbám v roce 2013 je to o čtyři subjekty více.

Na Černé hoře byl nejrychleji Krunka

Nové Město nad Metují - Přesně 114 závodníků si nenechalo ujít 33. ročník Běhu Janské Lázně – Černá hora. Příjemné počasí je netrápilo, o ideální běžecké podmínky se však nejednalo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení