Takovou podobu bude mít dnešní slavnostní zahájení turistické sezóny na Broumovsku spojené s veřejnou ochutnávkou nejlepších českých a moravských vín z kolekce Salonu vín ČR. Kulturní program v několika hudebních blocích spojí děti z místních ZUŠ a amatérské umělce s profesionály nejlepší úrovně.
Program začne ve 13 hodin a jako první se na hudebním poli představí ZUŠ z Police nad Metují – letošní vítěz republikového finále v komorní hře dechových nástrojů žesťové trio Baby Brass. Kolem čtrnácté začne flétnová, klarinetová a folklorní třičtvrtěhodinka žáku ZUŠ Broumov a v 15 hodin zazní populární a muzikálové melodie v podání Pavlíny Rainové, Romany Roškové a Filipa Vodochodského.


Podvečerní jazzově laděnou sekci odstartuje Annabase (16.30 až 17.30) a zlatý hřeb programu přijde s osmnáctou hodinou, kdy zvuku skupiny Jocose Jazz bude dominovat hlas dnes prvotřídní české jazzové zpěvačky Eleny Suchánkové, která už pravidelně zpívá v londýnských klubech, vystupuje na jazzových festivalech v zahraničí a její vynikající debutové album You Go To My Head se udrželo čtyři týdny v Top 50 amerických jazzových rádií. Skupina Jocose Jazz vystoupila v roce 2005 v rámci průběžného festivalu Jazz na Hradě, který je pořádán pod záštitou prezidenta republiky V roce 2006 koncertovala v rámci festivalu Pražské jaro.


Závěr sobotního setkání v klášteře, bude od 20 hodin patřit jazzové diskotéce Ondřeje Kejzlara.