Všichni příznivci centra se v průběhu nového školního roku mohou těšit nejen na pravidelná setkávání maminek a jejich ratolestí, ale také na řadu novinek.

Hry, tanec a zpěv

„Co se týče tradičních akcí, tak každé úterý od 9.30 do 11.30 hodin bude mít v MaMiNě své místo Miminkování, které je určeno pro těhotné ženy a pro rodiče s dětmi do jednoho roku. Středa ve stejný čas pak bude patřit programu s názvem Kapříci, kde si caparti od jednoho a půl roku do čtyř let zacvičí,“ přiblížila pravidelný program centra členka rady MaMiNy Kateřina Hlávková. Doplnila, že chybět samozřejmě nebudou ani čtvrteční schůzky s názvem Cvrčci, kde na ratolesti čekají tanečky, hraní či zpívání.

Něco i pro rodiče

Mezi novinky, které mateřské centrum připravilo, patří i tři zájmové kroužky, ve kterých se ti nejmenší naučí hrát na flétnu nebo proniknou do tajů keramiky a angličtiny. „Výhodou těchto kroužků bude, že je dítě absolvuje společně se svým rodičem a nabyté dovednosti tak budou moci doma spolu procvičovat,“ sdělila Hlávková.


MaMiNa však během následujícího roku nebude zapomínat ani na dospěláky, pro které bude nachystáno spoustu zajímavých přednášek a kurzů.

Bude více místa

Některé z nich budou podle slov předsedkyně občanského sdružení MaMiNa Jitky Klímové zaměřeny na to, aby na nich získané znalosti ulehčily rodičům na mateřské dovolené návrat do zaměstnání.


Vůbec největší změnou, která pak v MaMiNě v průběhu roku nastane, by mělo být rozšíření jejích stávajících prostor. Ty v současné době již mnohdy praskají ve švech.


„Pokud se vše podaří, tak od 1. ledna 2008 by k centru měly patřit i prostory, které s ním nyní sousedí. Více místa by přineslo zejména výhodu v tom, že bychom mohli provozovat více aktivit najednou. Rodiče by třeba se vzdělávali na přednášce a jejich děti by si zatím ve vedlejší místnosti za dozoru hrály,“ uvedla Jitka Klímová.