Na základě odborné degustace piv zúčastněných pivovarů si jejich zástupci v pátek 20. června vybírali z deseti finalistek tu „svoji“ dívku, která bude soutěžit v Miss zlatého moku ČR.


Mezi deset finalistek se z celkového počtu 73 přihlášených dívek z celé republiky probojovala 20letá provozní pizzerie z Náchoda Anita Jirásková. Na Anitu připadl pivovar Hols se speciálním pivem Burianova kvasnicová 11.


Anita se netajila s tím, že ráda ochutná tamní zlatý mok a těší se i na prohlídku pivovaru, se kterým se seznámí v létě, aby ho mohla úspěšně reprezentovat při Galavečeru Miss zlatého moku, který bude v Žatci v rámci oslav chmele a piva - Dočesné 5. září.


Sympatická finalistka z Náchoda předpokládá, že přijedou fandit i její kamarádi a známí z celého Náchodska. „Jedna ze soutěžních disciplín slavnostního Galavečera je i čepování piva, a to umím,“ přiznala se se smíchem finalistka.


Pro volnou disciplínu si vybrala scénku se svými psy. „Chci zdárně prezentovat i celý Náchod,“ dodala.


„V létě bude pro finalistky Miss zlatého moku připraveno překvapení, loni se např. koupaly v pivu v Pivních lázních. Letos to bude možná koupel v čokoládě nebo radovánky v nějakém vodním ráji,“ prozradil ředitel soutěže Petr Šimáček. (vh)