Areál pevnosti Josefov se návštěvníkům otevře v 15 hodin, hudební produkce odstartuje zhruba o hodinu později.

„Letošní ročník festivalu byl po loňském kladném ohlasu pojat ještě trochu velkolepěji, především co se potvrzených kapel týče. Cílem bylo oslovit co nejširší spektrum fanoušků, ať už se hudebního vkusu nebo věku týče," uvedl Tomáš Karlík, pořadatel. Dodal, že hlavními taháky letošního festivalu jsou kapely Chinaski a Olympic (na snímku).

„Chinaski je jedna z nejpopulárnějších českých kapel současnosti a Olympic je legendou české hudební scény, která slaví letos neuvěřitelné 50leté výročí svého vzniku. Její frontman Petr Janda se letos navíc dožívá sedmdesáti let. Kolem této silné dvojky se dále podařilo potvrdit nejznámější českou SKA formace Sto Zvířat, východočeskou kultovní kapelu Komunál (dříve Komunální odpad) či punkem načichlé liberečáky Kohout plaší smrt. Příležitost představit svou tvorbu dostane také mladá nadějná formace K2, což je čistě ženská kapela, které se předpovídá velká budoucnost. Chybět nebude ani alternativně laděná skupina s názvem Killerpanda," prozradil Karlík.

Nedílnou součástí akce bude také občerstvovací zázemí, které stejně jako vloni slibuje bohatě zásobený bar, výběr z pěti druhů piva a rozličné druhy pochutin. Děti do 150 cm mají vstup zdarma. „Nejmladší návštěvníky a případně i jejich rodiče pak čekají rozličné atrakce jako například kolotoč, autodráha a podobně. Parkování bude zajištěno na velkokapacitní louce u řeky při vjezdu do Josefova," zakončil Karlík.