Také letošní ročník nabízí pestrý program, který se odehrává na mnoha místech v centru Náchoda. V den zahájení se městským divadlem nesla hudba špičkového jazzového uskupení Robert Balzar Trio a pohodové swingové kapely Jazz Police z Hradce Králové. Večer už tradičně zpříjemnila v „Dannyho kavárně" kapela Swing Sextet.

OKRESNÍ kolo Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů hostila Police nad Metují.
Účast v krajském kole si vybojovaly všechny dívky

„V průběhu konání festivalu jsou plánovány každodenní odpolední koncerty mladých kapel včetně souborů ze základních uměleckých škol. Každý den budou probíhat workshopy různých zaměření, které mohou navštívit nejen děti a studenti, ale i široká veřejnost," uvádí ředitel festivalu Jiří Hejzlar a dodává, že součástí je také „Noc literatury", při které se ve spolupráci s Městskou knihovnou v Náchodě uskuteční čtení literatury na neobvyklých místech a to na téma „Současná evropská literatura".

Číst se bude už ve středu 10. května, tentokrát v přítmí náchodských kaváren za zvuků, žánrově rozličných, hudebních doprovodů.

Celostátní festival Náchodská Prima sezóna byl studenty založen jako pocta náchodskému rodákovi a spisovateli Josefu Škvoreckému. Studentům středních škol nabízí příležitost představit tvorbu v uměleckých oborech, jako jsou divadlo, literární tvorba, film, fotografie, v hudebních žánrech a výtvarné tvorbě. Menší mladí umělci se budou moci předvést ve čtvrtek při Dětské Prima sezóně.

Náchodská Prima sezóna.Zdroj: DENÍK/Regina Hellová