Dlužno dodat, že na své si přijdou zejména ženy.

Expozice je členěna vkusně a zároveň s příslušnou dávkou fantazie. Od vchodu v protilehlém rohu místnosti jsou zavěšeny nádherné autorské šaty, které si návštěvník může prohlédnout ze všech stran. Skleněné police a vitríny ukrývají novátorsky pojaté boty klasických i odvážnějších tvarů. Studenti nezapomněli v tomto směru ani na děti. Stejně jako šaty také kabelky jsou zavěšené ve vzduchu na dosah divákových očí i rukou.

Výstavu doplňují na oknech volně spuštěné pruhy textilií se skicami návrhů a rovněž po obou stranách expozice jsou zavěšeny v rámech fotografie modelek ve studenty navržených oděvech. Výstava je – stejně jako v minulých letech – velmi pestrá a moderní. Studenti prokázali smysl pro tvůrčí modernitu i funkčnost jednotlivých modelů.

„Snažíme se pracovat zejména s myšlenkou, s vyjádřením, učíme studenty najít si vlastní zdroje, náměty, umět je zpracovávat a využít pro takové médium, jakým oděv může být," řekla Helena Krbcová, vedoucí ateliéru.

Upozornila, že se ateliér nezabývá módou z povrchního a komerčního hlediska. „Snažíme se naopak být tvůrci, hledat nové vize a umět je převést do řemesla. Nechceme vytvářet pouze objekty pro módní show, ale vždy dbáme na to, aby oděv zůstal oděvem a byl nositelný. Módu pojímáme komplexně, aby byla součástí životního stylu každého z nás," dodala. Vystavující studenti slaví se svými pracemi velké úspěchy doma i v zahraničí a pravidelně získávají rozmanitá ocenění.

Jejich tvůrčí úsilí ocenila také na vernisáží přítomná Helena Koenigsmarková, ředitelka Uměleckoprůmyslového muzea v Praze: „Výstava je zacílená na spojení minulosti s budoucností, protože studenti vždy míří do budoucnosti. Myslím, že jsou na dobré cestě."    Hynek Šnajdar