Nadšení tvůrci tohoto projektu, Pavel Novák, kterého si výbor ČSŽ vybral za průvodce tohoto seriálu, a Eva Novotná, zvolili jako prvního hosta Libuši Růčkovou, starostku města Broumova.

Jak už napovídaly pozvánky, mělo se mluvit o všem možném i nemožném, co se týká této významné broumovské osobnosti, našeho hosta.
Na organizátory čekalo hned několik milých překvapení. Prvním byla velká návštěvnost, druhým báječná připravenost hosta, včetně prezentace rodinných fotografií a do třetice jeho spolupráce s průvodcem.

Kdo očekával povídání o práci a starostech v zaměstnání, si rozhodně nepřišel na své. Na všechny příchozí čekalo zajímavé a divácky poutavé vyprávění o životě, rodině, zálibách, cestování a snech…

V některých chvílích čtvrtečního podvečera jsem se výborně bavili, jindy jsme měli slzy na krajíčku. Skvělou atmosféru podtrhl Pavel Novák palbou svých všetečných otázek, na které náš host dokázal vždy spontánně odpovědět.

První díl seriálu byl rozdělen na dvě části, s malou přestávkou na oddych a občerstvení, a poté se opět pokračovalo v milém povídání. Přestože bychom si s naším hostem mohli povídat dlouho do noci, byl po dvouhodinovém vyprávění dán prostor posluchačům na jejich dotazy.

Diváci díky našemu seriálu poznali starostku města Broumova jako ženu, dceru, matku i babičku a z jejich reakcí vyšlo jasně najevo, že nyní, při setkání s ní si uvědomí, že poznali člověka, který se i přes každodenní starosti dokáže naplno radovat ze života.

Jsme rádi, že první díl našeho seriálu o broumovských osobnostech se setkal s úspěchem a těšíme se na další pokračování.

Výbor ČSŽ Broumov zve širokou broumovskou veřejnost na svoji další akci „Křeslo pro hosta“. Ta se bude konat v pondělí 15. června v 16:00 hodin, v kongresovém sále hotelu Praha Broumov. Do křesla tentokrát usedne generální ředitel a.s. Veba Josef Novák, který bude povídat o všem možném i nemožném co posluchače bude zajímat. (pen)