Během finálového večera předvádělo dvanáct finalistů na pódiu vypracovaná těla a hry svalů. Když na jeviště přišel pohádkový princ, začal přítomné bavit parodováním sebe sama v roli soutěžícího.

„Já se jmenuji Pavel Trávníček, je mi pětašedesát let a soutěžím v kategorii fosílie," pronesl Trávníček, vytáhl si košili ze saka a ukázal břicho. Moderátor večera Karel Voříšek, známý z televizních obrazovek, na to pohotově reagoval: „Viděl jsem už větší fosílie."

Trávníčka nejen do poroty, ale i na pódium doprovodila jeho devětadvacetiletá partnerka Monika Fialková, kterou si hned v pondělí bral. Ženil se už počtvrté. Oba pak pokládali otázku za porotce soutěžícímu číslo sedm Michalovi Švábovi. Moniku Fialkovou zajímalo, kdo finalistu přihlásil. Ještě předtím však pronesla:

„Ve dvou se to lépe táhne, i když taková trojka také není špatná…" Finalista nezůstal zaskočen a sdělil, že se přihlásili s kamarádem po vzájemném hecování. Trávníček chtěl ještě vědět, čím se živí a když zjistil, že je barmanem, zajímalo ho, co by mu namíchal. Monika Fialková nenechala finalistu vydechnout ani po jeho odpovědi a chtěla vědět, co by nalil prezidentu Miloši Zemanovi, kdyby přišel na návštěvu.

Načapala ho trochu na švestkách, neboť soutěžící odpověděl, že asi slivovičku. „Slivovička dobrá, ale Becherovka taky," dodala Fialková. „Ciankály? Slyšel jsem dobře?," zažertoval ještě Trávníček.

Krásná Česká Miss Nikol Švantnerová zase na pódiu otevřeně vyjadřovala sympatie finalistovi číslo osm, jedinému zrzkovi ve finále Jakubovi Novotnému. „Tak já si myslím, že Kuba je jeden z nejzajímavějších finalistů," svěřila se miss. Herečka a zpěvačka Světlana Nálepková naopak oceňovala přednosti finalisty číslo jedenáct Davida Kováře z Letohradu. „Krásný chlapec," nebála se říci, když svalovec přicházel na pódium.

„Jsme tady, abychom obdivovali mužskou krásu. Já to dělal v prvním kole, já obdivoval na plné kule," žertoval pro změnu třeba herec a režisér Lumír Olšovský, o němž je známo, že má náklonnost ke stejnému pohlaví.

Z dvanácti finalistů se nakonec Mužem roku stal soutěžící číslo dvě Jakub Kraus. Ve svých šestadvaceti letech byl nejstarším soutěžícím. „Letos se do soutěže přihlásilo celkem 911 pánů z celé České republiky," dodal pořadatel akce David Novotný.