Zdejší divadelní soubor Na tahu potěší diváky komedií francouzského dramatika Jeana Barbiéra „Má žena si vyšla“.

S herci Marcelou Kollertovou, Petrem Čtvrtečkou, Milenou Langrovou, Pavlem Labíkem, Lukášem Králíkem a Hanou Kubinovou jí připravil režisér Jan Brož. V premiéře bude uvedena zítra od 19:30 hodin v Divadle J. K. Tyla. Kdo nestihne premiéru, nemusí zoufat. První repríza se totiž odehraje již v neděli 20. prosince od 17 hodin.

Gilles pozve domů na oběd svého velkého šéfa Bernarda de Montgallet, který má v příštích dnech rozhodnout o svém budoucím nástupci. Gillesovy vztahy s jeho ženou Stephanií nejsou právě ideální. O blížícím se obědě a pozvání svého šéfa ji navíc zapomíná informovat. A když to udělá hodinu před jeho příjezdem, rozčílená Stephanie praští dveřmi a odejde. V domě žije sverázná služka Henrietta, kterou přijíždějící šéf pokládá za paní domu. Henrietta se uvolí svého pána zachránit a tuto roli přijme… To je stručný prolog do této hry plné nečekaných obratů a překvapení.

Devadesátiminutová Komedie, při níž soubor nedělá přestávku, je kolotočem vtipných a komických gagů. Diváci se při ní poučí, jak se dá řešit nevěra, láska, peníze. „Je to komedie a já mám komedie rád. Je to sice pro mě jako režiséra náročnější než drama, ale mě těší, když se diváci smějí,“ řekl Deníku ke svým pohnutkám nastudovat tento „kus“ režisér Brož. Ten si tuto komedii vybral nejen kvůli ztřeštěnosti, která ji provází, ale také proto, že je o něčem. „Ta komedie je ze života, situace v ní se mohou stát kdekoliv a kdykoliv. Je zkrátka aktuální,“ dodal.